Polițistii din Vânju-Mare, județul Mehedinți, au depistat luni în trafic un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii după ce a consumat băuturi alcoolice, informează Gazeta de Sud.

La câteva ore după, a fost oprit din nou, pe aceeași stradă, tot băut, chiar dacă avea o alcoolemie mai mică.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, prima dată, având o alcoolemie de 1.51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea.

În aceeași zi, la ora 15.40, bărbatul, de 41 de ani, a fost depistat, din nou, tot de polițiștii din Vânju-Mare în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii, având permisul suspendat. În urma testării cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Este acuzat de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.