Catalin Silegeanu este primul om de afaceri din Botosani care nu a facut afaceri cu statul si ale carui performante financiare au fost consemnate in Ziarul Financiar. Totodata este si cel mai tanar om de afaceri din Botosani care apare in prestigioasa publicatie economica, probabil cea mai longeviva si mai serioasa din Romania.

Faptul ca Silegeanu construieste a doua fabrica de la 0 si ca intentioneaza sa isi extinda portofoliul de clienti a fost subiectul materialului aparut ieri in Ziarul Financiar. Noi stiam aceasta informatie mai demult pentru ca Silegeanu are grija, ca intr-un reality show sa imortalizeze pe retelele de socializare pas cu pas, modul in care se desfasoara activitatea la firma pe care a construit-o. Si eforturile lui dau roade.

Faptul ca este cunoscut si ca a inteles rolul jocului de imagine incepe sa ii aduca beneficii atat in afaceri cat si in viata personala. Deranjeaza pe politiciani pentru ca spune lucrurilor pe nume, (este cert ca lui Catalin Silegeanu ii place sa cocheteze cu politica). Impune respect in fata partenerilor de afaceri tocmai prin prisma notorietatii sale care de multa vreme a depasit interesul local. Este vazut ca un bau bau de conducerea Primarei care traieste cu frica in san ca Silegeanu va vrea sa atenteze la scaunele lor de edili. Si, probabil o va face, dar de data aceasta mult mai organizat si mai in cunostinta de cauza.

A ajuns prin notorietatea sa asa de „bau bau” incat firma de transport a municipalitatii care traieste din subventii si pomeni, a refuzat un contract de publicitate cu Hiodroplasto doar pentru simplu fapt ca sigla firmei continea si numele lui Silegeanu. Este genul de bat in roata pe care il pun disperatii dupa putere, atunci cand simt ca le fuge scaunul de sub fund. O marlanie de cea mai joasta speta orchestrata din birourile Primariei si pusa in practica de un fost politist care s-a trezit peste noapte specialist in trasnposturi. Specialist in transporturi de tigari de la moldoveni poate ca da insa in transport de calatori si management in transporturi cu siguranta nu.

Pana la urma este limpede ca imaginea, mai ales cand e pozitiva deranjeaza. Silegeanu isi vede de treaba lui, fara Camera de Comert, fara echipa de fotbal, fara amante, fara dosare penale si fara afaceri cu statul. Faptul ca Ziarul Financiar a ales sa se aplece asupra firmei pe care acesta ridicat-o e in primul rand o bulina rosie pentru Botosani. Dovedeste ca aici se poate si fara politica si fara afaceri oneroase.