Weekendul ce a trecut, liderul PNL Botosani a devenit oficial socru dupa ce fiica sa s-a maritat cu fiul unui om de afaceri in industria turismului, din judetul Suceava.

Desi a fost o nunta relativ mica raportat la numarul de persoane care puteau fi invitate, evenimentul nu s-a terminat nici acum.

Cu cearcane de obosela la ochi, Costel X Soptica (X vine de la initiala tatalui, Xelofon), numara bani si acum. Evenimentul cu numararea a inceput duminica dimineata si inca nici la aceasta ora nu s-a ajuns la plicurile prin corespondenta.

Intr-o pauza de cafea, intre doua cupiuri cu Eminescu, Costel X Soptica a declarat:

Oamenii ma iubesc si de aceea s-au grabit toti sa ajute. Unii, care au crezut ca ma fraieresc au schimbat 2000 de euro in lei, dar in monede de 10 lei. Pe acestia i-am si notat deja si pe linie politica vor fi trasi la raspundere. Odata ca intrarea era de 5000 pentru cei care au participat si 2000 pentru cei care au trimis bani in plic fara sa vina. Pai copiii astia nu trebuie sa isi cladeasca un viitor? Acum imi dau seama ce greu sa lucrezi cu numerar. Trebuie sa-l numeri, sa-l asezi pe cupiuri, sa-l legi cu elastic si sa-l ingropi. Nu e asa de simplu„.

Plicurile celor care nu au fost la eveniment dar s-au grabit sa vina in sprijinul tinerilor au fost depozitate in saci, in subsolul vilei fostului senator. Sure din anturajul lui X Soptica spun ca minim 10 saci plini cu plicuri, sau cu mici colete, astepata sa fie numarati iar pentru asta, liderul PNL si-a comandat un motostivuitor, sa-i poata cara.

Problema este cu darurile, care nu au putut fi cuantificate inca in valoare.

De exemplu din partea unei persoane anonime din comuna Paltinis, tinerii insuratei au primit o dubita plina cu tigari de la moldoveni. Soptica spune ca nimeni din familia lui nu fumeaza inca el este convins ca tinerii vor gasi o utilitate tigarilor: „Nu pot sa le vanda legal pentru ca nu au timbru. Trebuie sa mai scotoceasca printre daruri ca sigur a pus cineva si cateva folii de timbre fiscale. Valoarea nu o stiu pentru ca nu stiu cat costa un pachet, dar este un cadou considerabil„.

Nu se stie ce vor face tinerii cu 50 de tone de soia modificata genetic primite in dar de la primarul din Durnesti. „Cel mai probabil isi vor face o ferma de porci. Daca nu, pot deveni vegetarieni”, a spus X Soptica.

Cel mai interesant dar l-au primit tinerii insuratei de la subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu. Acesta le-a lasat un plic care continea cateva fire din barba sa. Sorescu spune:

E un cadou pe care de multa vreme am vrut sa il fac unor apropiati. Ii datorez domnului Soptica totul. Cand vor avea o dorinta, indiferent care va fi aia, nu trebuie decat sa scoata un fir de par si sa-i dea foc. Voi sari imediat in ajutorul lor. Am pus sufieciente fire de par incat sa le ajunga pana vor deveni bunici. Stiti, am o barba bogata„.

Vom reveni cu amanunte despre suma de bani stransa de tinerii proaspat casatoriti si modul in care acestia vor decide sa isi investeasca averea. Cert este ca mireasa a plecat dupa nunta putin suparata:

Cand am facut 18 ani tati mi-a luat un Range Rover cu fundita. Acuma ce fac? Din cauza funditei nu pot deschide portbagajul sa-mi pun banii. Trebuie tata sa imi ia o masina normala, fara fundita sa pot folosi tot spatiul„.