In ziua in care liberalii sarbatoresc 147 de ani de la infiintarea partidului, la sediul PNL din Botosani a fost trist. O adunare searbada, pentru a inaugura un bust refuzat pur si simplu la ambitie de municipalitate de multe ori si multe minciuni.

Iata faptele:

Astazi la sediul PNL din Botosani, capii liberali in funte cu deputatul Costel X Soptica, actualul presedinte al partidului au dezvelit bustul lui IC Brateanu, saratorind 147 de ani de la infiintarea partidului.

Amplasarea bustului, realizat la initiativa fruntasului liberal, consilierul local Marcel Maxim, intr-o zona centrala a orasului, a fost refuzata de cinci ori de consilierii locali PSD. Din acest motiv, liberalii au amplasat totusi bustul in propria curte, pentru a nu-l lasa sa capete patina timpului intr-o magazie si in special pentru ca nu a costat bani.

Dupa dezvelire a urmat un adevarat festival al minciunilor si a cuvintelor pompoase si desarte. Campion declarat la minciuni a fost chiar presedintele partidului Costel X Soptica. Iata doar doua dintre ele:

„….. ce este cel mai important pentru noi este că suntem uniți și suntem echipă…”

„…domnul consilier Maricel Maxim a avut inițiativa să pună acest bus în municipiul Botoșani. Deoarece nu a fost posibil, neobținând votul în Consiliul Local, am ales să îl punem la sediul PNL din strada Teatrului. Suntem și uniți și mulți”

….nu stiu daca PNL Botosani este mai puternic ca acum doi, patru sau zece ani…

Si acum sa le luam pe rand.

Gargara cu unitatea nu tine decat pentru cei care nu au mai facut politica si sunt de o zi in partid. Fix in ziua in care Soptica pomenea de echipa si de unitate, un alt fruntas liberal, primar 3 mandate, Catalin Flutur facea promovare de mama focului la partidul numit PMP, unde presedinte este Cristian Diaconescu. Iata dovada:

 

Odata cu Flutur care pe aceasta cale isi ia probabil bye bye de la echipa castigatoare, PNL poate sa spuna pa si sustinatorilor fostului edil, si directorilor dati afara pentru a elibera posturi pentru PSD si primarilor pacaliti cu promisiuni contra voturilor la alegerile interne.

Asta, cum plastic s-a exprimat primvicepresedintele PNL prefectul transparent, sopticul Sorin Cornila intr-o intalnire pe care o credea de taina, poate fi o curatare a partidului: „scapam de balast” (gen)

Insa nici vorba sa insemne unitate. Iar echipa daca stai sa o aduni, nu faci nici cat una de fotbal cu tot cu rezerve. Notiunea de echipa presupune un lider, niste realizari, un plan si multa munca. Nu e cazul la PNL unde fiecare trage pentru el si familia lui. Si marea parte din echipa castigatoare de la Botosani trage din greu sa-si care dosarele de cercetare penala deschise pe numele lor. Sunt grele.

A mai spus Costel X Soptica ca nu stie daca echipa de acum e mai puternica decat aia din trecut. Aici nu putem sa ne dam seama daca a spus un adevar sau e doar tont politic. El a pierdut toate alegerile pe care le-a orchestrat. De unde sa aiba el simtul masurii daca nu are la ce se raporta. Tot timpul pe ultimele locuri in tara, toate alegerile izbite de gard, fara nici o masuratoare specializata. Sondajele costa bani si la PNL toti au arici in buzunare. Doar el si cu iubita lui pe care a facut-o sefa la MyPNL stiu situatia reala a membrilor, in conditiile in care MyPNL este gestionat corect, insa si aici sunt dubii. Cert este ca daca PNL ar fi fost mai puternic, X Soptica cu siguranta ar fi stiut. Insa a preferat sa o dea pe dupa cires preferand sa pozeze in presedinte pacalici.

Cat despre bust. Domnul Maxim nu numai ca a avut initiativa sa se realizeze. Chiar l-a si platit si s-a zbatut sa amplaseze bustul in oras, asa cum se cuvine unui personaj care a inventat Romania moderna. Ca nu a reusit asta este alta poveste. Insa daca ar fi avut un miligram de sange liberal in el, ar fi reusit Soptica. In toate negocierile alea cu Doina si cu altii unde si-a decapitat oamenii, si-a pus pe posturi bune pupilii si lingaii, ar fi incaput si problema bustului. Ce-ar fi fost sa conditioneze ceva de amplasarea bustului in oras? Doina nici n-ar fi clipit si ar fi acceptat pentru ca pana si ea intelege cine a fost IC Bratianu. Dar pe X Soptica, ori nu l-a dus mintea ori n-a fost interesat sa faca asta. A preferat ca de obicei sa traga ponoase de pe munca altuia, el sa vina, sa zambeasca si sa dea frumos la presa. Dandy.