Ministrul Agriculturii, Petre Daea a facut o vizita inopinata astazi la staţia de pompare a apei din localitatea Stânca, dar şi sistemele de irigaţii din localităţile de pe malul Prutului din judeţul Botoşani. Daea, care a fost însoţit de directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Cornel Popa, s-a întâlnit cu fermierii din zonă, si s-a pus la punct cu necesitatile acestora in ceea ce priveste sistemele de irigatii.

Ministrul Agriculturii a dat asigurări că va susţine extinderea Sistemului Antigrindină din judeţ cu încă patru puncte de lansare, care să acopere cea mai importantă zonă de cultură a porumbului din Botoşani, Lunca Prutului. Astfel, judeţul Botoşani va beneficia de 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, care vor acoperi întreaga zonă de cultură.

Evident, ministrul a fost intampinat cu toata bucuria si ospitalitatea de toti directorii din sectorul agricol pe care ii are judetul. Pe langa acestia, cohorta a fost formata din primari de comune si parlamentari PSD. Membru in Comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor, Costel X Soptica nu a participat la intalnirea cu ministrul.