Maine seful IJP Botosani, Viorel Serbanoiu va petrece prima zi in calitate de pensionar. Oficial i-a fost aprobata cererea de pensionare si emis ordinul de ministru in urma caruia Serbanoiu va petrece o lunga vacanta.

Viorel Serbanoiu a mai iesit odata la pensie in 2019, fiind selectat de calculator pentru ca indeplinise varsta insa seful IJP a contestat in instanta si a revenit in 2020 pe functia de sef al Politiei.

Iesirea la pensie a lui Viorel Serbanoiu cade intr-un moment care poate da nastere la speculatii.

Este vorba de dosarul deschis in REM pentru UAT Mihai Eminescu suspectata de furt de apa, dosar in care sunt implicate nume grele din conducerea PNL Botosani, in principal al primarului Verginel Gireada.

Dupa doua saptamani de la eveniment, cand a fost descoperit un iaz alimentat de la o teava cuplata la un hidrant pe marginea soselii, Politia nu a dat nici o informatie despre ancheta. Iazul este imprejmuit de teren care apartine primarului comunei, Verginel Gireada si rudelor sale. Iazul nu exista si nu a existat niciodata din punct de vedere geografic, fiind catalogat ca o portiune de teren cu palcuri mlastinoase. El a fost facut artificial, cu apa de la Nova ApaServ pe care au platit-o toti botosanenii. Nici prefectul transparent, nici sefii de partide importante nu au avut nimic de spus in ceea ce priveste futul de la Mihai Eminescu.

Cel mai probabil, pana se va stabili un nou sef la IJP Botosani, va fi detasata la conducerea institutiei o persoana din alt judet.

Pe timpul mandatului de sef al Politiei Botosani a lui Viorel Serbanoiu, politistii nu au rezolvat nici un dosar de coruptie pe plan local si nici nu s-au autosesizat din media locala in ceea ce priveste „combinatiile” politicienilor cu functii.

Deja liderii de partide locale isi fac calcule pentru a propulsa in functia de conducere a IJP Botosani o persoana cat se poate de comoda care sa nu le deranjeze interesele.