Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, continuă lucrările de reparații și întreținere a rețelei de drumuri județene din județul Botoșani.

Unul dintre cele mai importante sectoare de drum aflat în aceste momente în plin proces de asfaltare este drumul județean DJ 296B Podeni – Ungureni, acolo unde sunt executate lucrări de reparații prin turnarea unui covor asfaltic într-un strat pe o lungime de aproximativ 12 km. În prealabil, pe acest drum au fost executate și lucrări de refacere a fundației drumului.

Dorin Birta, vicepreședintele consiliului județean Botoșani, împreună cu directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, au efectuat astăzi o vizită pe acest sector de drum pentru a verifica ritmul și calitatea lucrărilor. Până la acest moment a fost turnat asfalt pe o porțiune de aproximativ 3 kilometri pe un sens și aproximativ 1 kilometru pe celălalt sens de mers.

Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, lucru care mă mulțumește și îmi dă speranțe că în aproximativ 2 săptămâni, dacă vremea va permite, acestea se vor finaliza. DJ 296B Podeni – Ungureni este un drum cu trafic destul de intens, starea lui provocând neplăceri participanților la trafic, de aceea refacerea lui a reprezentat unul dintre punctele prioritare ale planului de reparații și întreținere a infrastructurii rutiere județene. Ne dorim ca toate lucrările pe care le executăm pe drumurile județene să presupună termene de execuție cât mai scurte, pentru ca disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai redus”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani

Lucrările sunt executate din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani și fac parte din planul anual de reparații și întreținere a drumurilor județene.

Vrem să rezolvăm cât mai multe din problemele infrastructurii județene și asta facem. Depunem toate eforturile pentru a interveni cu lucrări pe cât mai multe sectoare de drum pentru că toți locuitorii județului au nevoie de drumuri bune”, a precizat Doina Federovici, președinte al Consiliului Județean Botoșani.