Roxana si Florin, Costel si cu Sorin impreuna cu nasul mare Verginel s-au reunit in marea familie liberala Botosani.

Toata presa a preluat comunicatul Roxanei Turcanu din care se desprinde ca nu a mai putut de dorul PNL si „a acceptat” sa se inscrie. La fel si Florin Turcanu care nu a mai prididit in a declara cat de tare s-a intarit partidul cu venirea lor si ce surprize frumoase vom mai avea dupa acest mega transfer.

De fapt, toata combinatia a fost mijlocuta de Costel X Soptica, senatorul liberal care s-a lasat convins de miloaga lui Turcanu si probabil chiar a mai cedat ceva de la el pentru a „intregi” partidul. Ce a cedat, vom vedea zilele viitoare.

Nu degeaba si-a postat Turcanu toate legitimatiile de serviciu si de membru PNL din trecut pe facebook. A vrut sa arate cat de liberal el, evident dupa ce a incercat cu ALDE cu AUR si evident la PSD.

Soptica poate nu stie sa citeasca dar Turcanu prin declaratiile lui de dupa intrarea in PNL, l-a incalecat pentru prima data. Si probabil in carca lui Costel va ramane, pandindu-l la orice pas pentru a-l debarca din functie. Deja Turcanu intermedia impacari intre Flutur si Soptica, ridica partidul in sondaje si declara ca portile PNL sunt deschise pentru orice doritor. Declaratii de cineva cu functie, minim vicepresedinte.

Ce nu s-a spus este ca liberalii vechi s-au opus acestei veniri insa cuvantul lui Costel a fost mai puternic. Prieteni de petreceri si nunti si combinatii, Costel si cu Florin nu aveau cum sa rateze momentul „reunificarii” PNL prin veniea dizidentilor de la ALDE. Dizidenti care i-au ars pe la alegeri pe liberali cat au putut de tare.

Este limpede ca decat sa se dezvolte, PNL la Botosani a ales drumul mediocritatii dar acest lucru era de asteptat. Cum era Soptica sa-si intareasca pozitia decat aducand in partid oameni care ii sunt datori. Probabil se vor imparti functii si pe la fostii membri ALDE, evident tot in defavoarea liberalilor vechi. Tinerii si oamenii cu idei nu au loc pe culoarul promovarii la PNL. Sunt promovati obedienti, precum prefectul transparent, oameni care dorm in parcare la Guvern pentru o functie.

Ciudat este cum a ales Turcanu sa faca acum pasul spre PNL. Bine, el plangea demult la usa partidului zgreptanand in disperare, facand combinatii si tesand intrigi. Departe Florin Turcanu de acum de acel Florin Turcanu care plangea in fata instantei jurandu-se ca nu va mai face niciodata politica. Probabil o fi stiind el ceva. A reusit sa isi amane procesul in care in prima instanta a fost condamnat la ani grei de puscarie de 29 de ori. Asta spune ceva despre influenta lui Turcanu. Facand acest pas in politica la vedere si cu surle si trambite insemna ca procesul penal in care este inculpat nu mai reprezinta nici o problema pentru el. Daca nu e asa, insemna ca a gresit calculele si va fi membru PNL pentru o perioada foarte scurta. extrem de scurta, aproape ca un record de scurta. Pentru ca statutul PNL spune ca persoanele condamnate penal definitiv isi pierd automat calitatea de membru de partid.

Toata aceasta miscare a familiei Turcanu si a membrilor ALDE care-i slujesc l-a lasat in afara jocului fix pe Bogdan Dascalescu, vicepresedintele CJ. Total nevinovat spre naiv, Dascalescu a ramas legat de ALDE, pentru ca daca ar trece si el la PNL isi va pierde functia. Asa ca va fi si secretar si presedinte de partid si trezorier si comunicator. Si va ramane sa stinga si becurile la ALDE atunci cand se va goli sediul. Multumita lui Florin Turcanu.

La fel, singurul care castiga din aceasta miscare este PSD: Doina se uita si rade de ei. Probabil si-a dat comanda de popcorn sa-i tihneasca filmul cu niste liberali care se sfasie intre ei.