Administratia comunei Mihai Eminescu se pregateste sa paseasca in viitor, dar si pe alta planeta. Un anunt al edilului Gireada a infiorat internetul. Acesta a dezvaluit investitiile de fix 1.844.880,28 lei, bani luati de la Guvern printr-o cerere.
Deci, aproape 20 de miliarde de lei vechi, o avere, va chelui Gireada pentru un proiect cu urmatorul nume: „Dezvoltarea sistemului de management local prin implementarea unor infrastructuri inteligente la nivelul comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani „. Evident, daca il intrebi, habar nu are ce insemna asta insa a adunat niste likeuri pe retelele de socializare, (5 la numar dupa cate se vede)
 Iata investitiile, pacat ca nu a indica si suma pe fiecare in parte:
5 Stații pentru transportul în comun dotate cu senzori și Wi-Fi;
5 Bănci pentru odihnă inteligentă;
2 Stâlpi inteligenți dotați cu senzori Wi-fi;
2 Stații de încărcare a autovehiculelor electrice și hybrid;
1 Platformă de guvernare inteligentă a comunității, cu aplicție iOS și Android gratuită pentru cetățeni.
Acesta este textul original al anuntului, asa cum a fost publicat el pe pagina pesonala a edilului de Mihai Eminescu. Si tragem urmatoarele concluzii:
1. In primul si in primul rand, baiatul sau fata aia care a scris anuntul e total straina de gramatica limbii romane.  Pentru ca nu risca Gireada sa-si scrie singur postarile sa nu se faca de ras, probabil a pus pe cineva. Cineva care sigur e angajat e pile si evident nu are cum sa scrie mai bine decat primarul.
2. Statiile alea pentru transport in comun au senzori pentru ce? Ca transportul in comun in Mihai Eminescu se face cu niste microbuze second hand. Cel mai indicat statiile pentru stransportul in comun ar fi sa fie dotate cu manivele si cheie de 16.
3. Bancile alea pentru odihna inteligenta tre` sa fie bestiale. Nu s-a specificat ce insemna odihna inteligenta, insa e usor de imaginat. Practic banca care te odihnese inteligent iti citeste gandurile: iti canta, te leagana, iti face masaj, sau iti rezolva repede o excitatie, depinde ce vrei. Deja s-au facut in comuna liste de asteptare pentru ca cineva dat zvonul in sat ca daca te odihnesti pe una din cele 5 banci dotate cu odihna inteligenta in Mihai Eminescu, devii mai inteligent.
4. Daca stalpii sunt la fel de inteligenti ca cel care a facut postarea pe pagina lui Verginel (sper din tot sufletul sa nu fie el), e clar. Mai bine sa mai aduca niste prieteni sa stea noaptea pe la colturi prin sat cu felinare in maini. Ar si lumina si ar avea si sansa sa dea dovada de inteligenta. Bun, pana la urma e vorba de stalpi. Acestia vor fi inteligenti in asa hal incat in momentul in care betivii comunei dau cu capul de ei, le si ia mahmureala.
5. Nimeni nu stie ce insemna „platforma de guvernare inteligenta a comunitatii cu aplicatie IOS si Android gratuita. Se intelege ca pana acum comunitatea nu a fost condusa inteligent sau ca platforma aceasta este un loc unde ii aduna primarul pe cetatenii comunei si le spune cu inteligenta ce sa faca.
Una peste alta, primaria Mihai Eminescu prin edilul ei si scribul sau, dovedesc ca se pot cheltui „inteligent” banii europeni. Sa ne mai aducem aminte odata de suma: fix 1.844.880 lei. Si 28 de bani.