Cornila a dat lectii de pictura chiar acasa la Luchian!

Pentru ca se pricepe si e si transparent, prefectul Sorin Soptila a tinut zielele trecute un atelier de pictura la Stefanesti, fix in casa colegului sau de breasla, marele artist Stefan Luchian. E a dat lectii unor copii despre cum se picteaza floricele pe campii. Oricat s-a straduit, orice ar fi incercat sa picteze lui Cornila tot trei trandafiri ii ieseau. Dealtfel prefectul a si fost declarat „cel mai bun la pictat campii si la mazgalit trandafiri”. 

Satisfactia care i se citeste in priviri atunci cand inmoaie pensula in culoarea rosie, nu poate fi descrisa in cuvinte. Dealtfel, la finalul atelierului de pictura prefectul Scornila a declarat propriei agentii de presa:

Mi-a placut ca m-au provocat cu tonuri de rosu. Ei nu aveau de unde sa stie ca eu reactionez ca boul si ma duc cu capul inainte, Asa ca ce mi-a trasnit mintea, aia am pictat. Si ce flori rosii sunt cele mai fumoase daca nu trandafirii?. Oricum si ei cand se ofilesc se fac galbeni, asta ca sa nu se zica ca nu am folosit si culoarea partidului.”

Prefectul a fost aplaudat la scena deschisa de seful ISJ Botosani, de primarul din Stefanesti si de Ada Macovei. Toti au solicitat si primit autografe de la seful lor de la Prefectura Botosani despre care la unison au declarat ca este urmatorul Tonitza. Primarul orasului Stefanesti a declarat:

S-a vazut domnule de ce l-au pus prefect. Cand e sa se priceapa, se pricepe la toate. Picta acuma, mai ceva ca Hitler cand era mic. Eu n-am vazut in viata mea atata talent, am ramas pur si simplu gura casca. Cine e prefect a prefect in toate si perfect, exact ca domnul Costel Scornila pe care am avut onoarea sa-l gazduiesc aici la Muzeul Stefan Luchian. „

Cel mai probabil tablourile pictate de Sorin Cornila care cu aceasta ocazie a mai fost denumit si Van Corn, vor fi scoase la licitatie la sediul PNL Botosani cu ocazia campaniei electorale, iar sumele obtinute vor fi folosite de presedintele partidului, Costel Soptica pentru bunul mers al alegerilor.

 

foto facebook

Acest text este un pamflet. Cine nu s-a prins deja, nu are simtul umorului.
de |2023-01-30T17:13:15+02:0030 ianuarie 2023|Botosani Cenzurat, Important, TOP NEWS|

One Comment

  1. Faude 14 februarie 2023 at 10:19 - Reply

    Imaginile artistice pot fi interpretate si transmise in mai multe feluri, fiecare fiind o experienta unica. Este inspirator sa citesti despre experienta Cornilei in lumea artei, dar si sa vezi cum aceasta isi transmite cunostintele in propria ei comunitate. Lectiile de pictura de acasa la Luchian sunt un exemplu al modului in care artistii se pot inspira si invata unii de la altii. Arta poate fi un mod minunat de a uni comunitatile si de a imbogati viata fiecaruia dintre noi. Felicitari pentru articol si mult succes Cornilei in continuare!

Leave A Comment