Sofia, o fetiță de trei ani din orașul Bucecea, are nevoie urgentă de ajutorul nostru. Rămasă în grija tatălui și a bunicilor, copila a fost înconjurată de dragoste, însă necazul a bătut la ușă în ziua de 19 decembrie 2022, atunci când fetița a suferit o semipareză facială stângă, iar în urma investigațiilor medicale făcute, diagnosticul a fost unul crunt: Tumoră malignă pontomezencefalică (Gliom difuz pe linia mediană – CANCER CEREBRAL). În România, din păcate, pentru aceasta leziune nu există o soluție chirurgicala, având în vedere localizarea tumorii.

O speranță a venit din Turcia de la Spitalul Acibadem – Istambul care tratează astfel de pacienți, numai că prețul este unul foarte mare. Investigațiile, chimioterapia și radioterapia costă 37.530 de euro, mult peste ce își permite familia Fitzinger. Micuța Sofia a ajuns în Turcia și a fost preluată de medicii specialiști, dar încă mai are nevoie de noi.

Pe site-ul Asociației „Salvează o Inimă” s-a strâns până la momentul scrierii acestui articol suma de 10.346 euro din 37.350 euro necesari întregului proces pentru ca Sofia să fie bine: investigații, chimioterapie și radioterapie. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” poate face diferența dintre viață și moarte pentru Sofia. Fii și tu alături de noi în lupta pentru salvarea acestui copilaș!

 

 

Campanie începută la data de 08.02.2023

Nume: Fitzinger

Prenume: Sofia-Maria

Vârsta: 3 ani

Suma necesară: 37.530€

Diagnostic: Tumoră malignă pontomezencefalică (Gliom difuz pe linia mediană – cancer cerebral), pareză de nerv facial stâng

Tratamentul îl va efectua la Spitalul Acibadem, Turcia

 

Povestea Sofiei

 

Se spune că viața este o călătorie și că nu destinația e importantă, ci drumul. Dacă este așa, atunci viața Sofiei Fitzinger e un carusel care se învârte din nou și din nou într-un cerc al necazurilor.

Avea doar un an și jumătate când mama ei a plecat de acasă și și-a lăsat și soțul și copilul în urmă. Rămasă în grija tatălui, fetița care acum are 3 anișori, a crescut înconjurată de dragoste și părea că tristețea a fost efemeră.

Viața, însă, a lovit din nou. La sfârșitul anului trecut, Sofia a suferit o semipareză facială stângă, iar în urma investigațiilor medicale făcute, diagnosticul a fost unul crunt: tumoră malignă pontomezencefalică, altfel spus… cancer cerebral.

În România, din păcate, nu există o soluție chirurgicală, având în vedere localizarea tumorii, dar există o rază de speranță la turci. Spitalul Acibadem din Istanbul tratează astfel de pacienți, numai că prețul este unul foarte mare. Investigațiile, chimioterapia și radioterapia costă 37.530 de euro, mult peste ce își permite familia Fitzinger.

Robert, tatăl fetiței, nu lucrează deoarece trebuie să aibă în permanență grijă de Sofia, pe mamă nu o mai interesează de soarta lor, iar singura care îi întreține este Viorica, bunica fetiței, care îngrijește o bătrânică din oraș și face curățenie în 7 blocuri pentru a avea cu ce să își hrănească familia.

E greu de închipuit cât de apăsătoare este fiecare zi pentru acești oameni. Să știi că îți poți pierde fiica după ce deja ai pierdut unitatea familiei, să muncești cât poți de mult și să nu-ți ajungă banii pentru a-ți salva nepoțica, să speri și să te rogi pentru o minune, în timp ce teama pune stăpânire pe sufletul tău…

Viața Sofiei se scurge cu fiecare oră. Boala agresivă nu așteaptă, iar dacă nu îi acordăm o șansă prin donațiile noastre, această fetiță va deveni o amintire încărcată cu o durere imensă în sufletele celor dragi.

Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” poate face diferența dintre viață și moarte pentru Sofia. Fii și tu alături de noi în lupta pentru salvarea acestui copilaș!

 

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Sofia Fitzinger!