Finanțare pentru consolidarea seismică a clădirii Protecției Civile

Finanțare pentru consolidarea seismică a clădirii Protecției Civil

Proiectul Consiliului Județean Botoșani care vizează consolidarea pentru reducerea riscului seismic și lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice la clădirea Protecției Civile, fosta Apărare Locală Antiaeriană, unde în prezent funcționează SMURD, se regăsește pe lista primelor 50 de selectate la finanțare în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, finanțat de Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Valoarea proiectului depășește 6,2 milioane de lei, adică aproximativ 1,3 milioane de euro.

În cadrul acestui program, Consiliul Județean Botoșani a mai depus și un proiect care vizează consolidarea clădirii Sanatoriului Podriga. Valoarea acestui proiect, care se află în etapa de evaluare, depășește 10,2 milioane de lei.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri. În primele 50 de proiecte selectate se regăsesc 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, patru clădiri administrative și trei unități de sănătate.

de |2023-03-02T12:16:11+02:002 martie 2023|TOP NEWS|

Leave A Comment