Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani: Cumpără un bilet și primește unul gratuit la spectacolul „Bocitoarele Vesele”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani este gata să ofere publicului un spectacol deosebit în această primăvară. Pe 5 martie 2023, începând cu ora 18:00, actorii teatrului vor aduce în fața spectatorilor piesa „Bocitoarele vesele” de William Shakespeare, într-o abordare inedită.

Pentru a sărbători venirea primăverii, teatrul areo ofertă specială: plătești un bilet și primești unul gratuit! Astfel, îți poți invita prietenii sau familia să se bucure împreună de acest spectacol unic.

Ideea spectacolului este inspirată din universul shakespearian, dar aduce în prim-plan cultura și tradițiile geto-dacice. Personajele celebre ale lui Shakespeare sunt transpuse în lumea carpato-danubiană și îmbrăcate în costume tradiționale dace. Personajele masculine și feminine poartă opinci și costume stilizate, amintind de portul strămoșilor noștri. Tinerele au flori în cozile împletite, iar capetele de lup, simbolurile dacilor, sunt prezente în scenă, alături de toiagul totemic al preotului.

Astfel, Katharina și Petrucchio din „Îmblânzirea Scorpiei” devin Ruxanda și Mefodie, un războinic renumit, iar Benedick și Beatrice din „Mult zgomot pentru nimic” devin Luca și Raluca. Intrigile și elementele din „Visul unei Nopți de Vară”, dar și din alte piese ale lui Shakespeare, sunt introduse în lumea satului dacic, creând un spectacol unic și deosebit de interesant.

Dacă ești un iubitor al teatrului și al culturii noastre, acest spectacol este cu siguranță pentru tine! Rezervă-ți biletele acum și bucură-te de o seară plină de frumusețe și mister în compania actorilor talentați ai Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Dramatizarea și regia artistică aparțin lui Alexandru Vasilachi, în timp ce scenografia este realizată de Mihai Pastramagiu. Coregrafia și ilustrația muzicală sunt realizate de Victoria Bucun, iar distribuția este formată dintr-un grup impresionant de actori, inclusiv Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Anastasia Șoptică, Alexandra Vicol și Volin Costin.

Spectacolul are o durată de 120 de minute, inclusiv o pauză.

de |2023-03-04T09:57:04+02:004 martie 2023|Cultural, TOP NEWS|

Leave A Comment