Politia de Frontiera sparge monotonia raportarilor lungi si plictisitoare. Se vor apuca de cantat!

Pentru ca au vrut sa dea pe spate asistenta, sefii Politiei de Frontiera Botosani si-au prezentat bilantul pe anul 2022 pe muzica si versuri, intr-un clip care a fost proiectat saptamana aceasta la Prefectura, in cadrul unei sedinte de Colegiu Prefectural.

Muzica si versurile apartin unui cantautor de peste Prut, din Republica Moldova, pe nume Ion Rata. Cantecul e numeste „Ofiterii” si este prezentat peste tot in Moldova la evenimentele armatei sau ale Politiei de Frontiera. 

Cantecul moldovenesc nu a fost deloc intamplator ales, in special prin prisma faptului ca lungimea de granita cu Moldova este mai mare decat cea cu Ucraina, in judetul Botosani. In plus, marea parte a tigarilor si alcoolului de contrabanda vin din Moldova. Iar ei sunt fratii nostri, care le au pe toate la preturi avantajoase.

Clipul prezentat la Prefectura nu are nici o treaba cu realitatea. El nu arata cum piata din Botosani este inundata cu tigari si alte de contrabanda si nici sursa acestora spre exemplu.

Cu toate acestea, auditoriul a fost incantat:

Imi venea s-o iau de maini pe colega directoare de langa mine si sa ne ridicam in picioare si sa ne unduim. Melodia este foarte frumoasa, am trait-o si chiar mi-a dat o lacrima„, a declarat un director de institutie prezent la sedinta.

In clip, pe versuri inaltatoare, apar politisti de frontiera care isi executa serviciul pentru care iau salariu si de unde ies foarte repede la pensie. Cu toate acestea, ei simt, asa cum s-a vazut la Prefectura, nevoia sa se cante despre munca lor si sa le dedice cineva versuri. Ca si cum ar fi taiat toate capetele balaurului contrabandist de la frontiera. Cel mai probabil, anul acesta la Botosani, Politia de Frontiera va scoate un post la concurs pentru un compozitor de lieduri si ode, astfel inca prezentarea activitatii de anul viitor va avea pe fundal sonor o creatie originala.

Revenind la sedinta Colegiului Prefectural si la clipul Politiei de Frontiera, nu se putea sa nu fie in distibutie si prefectul transparent, sopticul Sorin Cornila. El apare precum vedeta, pe final, fiind surprins in timp ce privea cu larg interes un caine antrenat sa gaseasca tigari si droguri. Privea cu acea privire care spune „ce dracu` mai e si asta si ce cauta in fata la Prefectura mea?,

Surse din cadrul Politiei de Frontiera ne-au spus ca se asteptau ca dezmatul de la Prefectura in timpul proiectiei sa fie maxim:

Cumva, noi cei de la Politia de Frontiera ne asteptam sa iasa lumea la dans. Au incercat cativa sa aprinda brichetele si sa-si ridice bratele in forma de U insa nimeni nu a avut inspiratia sa stinga lumina sa ne dam frau sentimentelor in liniste. Asa ca s-au potolit vibratiile. Pe intuneric era altceva. A fost mai mult o atmosfera posaca, dar macar s-a aplaudat„.

Cel mai probabil, reprezentantii Politiei de Frontiera au incercat sa recreeze atmofera de la Cenaclul Flacara, unde, ca un flower-power romanesc, toti erau prieteni intre ei, nimeni nu fura si toti isi iubeau tara.

de |2023-03-05T15:51:07+02:005 martie 2023|Botosani Cenzurat, Important, TOP NEWS|

Leave A Comment