În prima conferință de presă organizată de PNL în ultimii cinci ani, a fost prezentată echipa cu care organizația municipală va aborda alegerile locale din acest an.

Candidatul PNL la primărie este Cătălin Flutur, iar biroul municipal a fost schimbat din temelii. Așa cum a promis, au apărut oameni noi în conducerea partidului, toți fiind oameni de afaceri.

Marele câștig al partidului constă în cooptarea tinerilor în funcții de conducere, dar și în readucerea în bătălia electorală a unor foști membri care se retrăseseră din cauza fostului președinte Costel Șoptică, așa cum chiar ei au declarat.

Presa a fost invitată la ședință, în debutul căreia Cătălin Flutur a făcut o scurtă declarație:

Unii spun că sunt bătrân, dar eu nu m-am înscris în competiția electorală ca să urc muni sau să alerg la maratoane sau să ridic greutăți. M-am înscris pentru a duce din nou viziunea PNL la Primărie, acolo unde, atât timp cât am fost la conducere, s-au realizat cele mai mari investiții din Botoșani și s-au câștigat cele mai multe proiecte.

Printre cei cooptați în conducerea partidului se numără Sinziana Secrieru, Gelu Graur, oamenii de afaceri Ionuț Prisecaru, Mihai Vrăjitoru sau Cristian Alexuc, dar și ultramaratonistul Iulian Rotaru.

A fost schimbată conducerea organizației de tineret, care până acum s-a remarcat prin nimic.

A fost prezent si presedintele PNL Valeriu Iftime care a admis in alocutiunea sa din fata membrilor ca mai are multe de invatat in politica, dar care i-a asigurat pe toti cei prezenti ca PNL in acuala formula va castiga alegerile.

Intalnirea a avut loc in cladirea Vegastel de pe strada Teatrului acolo unde Catalin Flutur a inchiriat un spatiu pentru perioada electorala.