AUR Botoșani și-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul la Primăria Botoșani, în persoana omului de afaceri Cătălin Silegeanu. Acesta se află în a doua sa aventură electorală, după ce acum patru ani a candidat independent, obținând aproape 7% din voturile botoșănenilor.

Ariadna Cârligeanu, președinta AUR Botoșani, a fost, în schimb, vedeta conferinței prin declarațiile pe care le-a făcut. Ea l-a caracterizat pe actualul primar în funcție, Cosmin Andrei, ca fiind un penal:

Cosmin Andrei este un corupt. Îmi asum responsabilitatea declarațiilor. El se află în prezent sub control judiciar pentru că există probe că este corupt.

Despre contracandidatul lui Silegeanu de la PNL, Cătălin Flutur, Cârligeanu a declarat că ar trebui să se retragă din cursă pentru că deja a avut 3 mandate:

Cătălin Flutur este bătrân. A avut trei mandate, consider că ar fi putut face mai mult pentru botoșăneni.”

Cătălin Silegeanu a anunțat că săptămâna viitoare va finaliza lista de consilieri locali, practic echipa sa, iar după încă o săptămână va veni și cu un plan pentru botoșăneni:

Este nevoie de oameni noi, de schimbare. Timp de patru ani l-am supravegheat pe Cosmin Andrei și m-am convins că acesta nu merită la Primărie. Practic, nu a făcut nimic.”

AUR Botoșani își propune ca la alegerile locale din iunie să câștige măcar 10 primării în județul Botoșani.