Botoșani Necenzurat va începe o serie video de arhiva care se va încheia după alegerile locale, o serie ce va cuprinde imagini unice. Seria va cuprinde campaniile alectorale pentru locale sau generale trecute. Campanii electorale unde era mai mare dragul sa participi pentru ca, macar aveai sansa sa il atingi pe candidat, nu ca acum doar sa-l admiri in poze si postari.

Alegerile locale din 2004 au fost primele alegeri care s-au desfășurat la TV, cu clipuri, emisiuni electorale și confruntări electorale.

Pe 15 iunie 2004, într-una dintre ultimele alegeri în care politicienii interacționau direct cu oamenii, mergeau în cartiere fără a-și regiza întâlnirile cu mulțimea. Nu emiteau comunicate de presă pentru că susțineau conferințe unde jurnaliștii puneau întrebări. Participau la confruntări electorale televizate, permițând astfel oamenilor să facă comparații. Acum, cu Facebook, comunicate de presă și ziariști plătiți, avem regii care devin tot mai penibili.

Politicieni vechi și noi, jurnaliști vechi și noi, promisiuni vechi și noi. Din păcate, în prezent, interacțiunea dintre politician și alegător este aproape inexistentă. Alegerile se desfășoară exclusiv în mediul online, unde suntem asaltați de reclame, stand-up-uri și comunicate de presă.

Practic, respectul pentru alegător a dispărut, alegătorul fiind privit doar ca un număr, un robot care pune ștampila în funcție de cum îi este influențat fluxul de informații de pe Facebook.

Și lor le place asta, pentru că nimeni, absolut nimeni, nu-i poate clinti din scaunele lor.