Într-o eră în care politica și religia sunt deseori amestecate într-un cocktail amar de demagogie și oportunism, vedem tot mai des politicieni care se pozeaza prin biserici în timpul sărbătorilor,  inundand cu „credinta” lor retelele de socializare.

O astfel de mișcare pare să fie mai mult un gest de imagine, decât unul autentic de credință. Este un exemplu clasic de politicieni care se folosesc de orice mijloc pentru a-și îmbunătăți imaginea publică și pentru a câștiga voturi, indiferent de gradul lor de moralitate.

Dacă privim mai atent la faptele lor, vedem că mulți dintre acești politicieni sunt departe de a fi modele ale credinței sau exemple de buna practica. Acțiunile lor politice, deseori lipsite de integritate și caracter, nu-i recomandă ca fiind credincioși autentici. În loc să își ghideze acțiunile după principiile morale și etice, ei par să fie mai preocupați de obținerea de voturi și de menținerea puterii cu orice preț.

Cu toate acestea, ce este mai tulburător este modul în care acești politicieni sufocă rețelele de socializare cu comunicate lipsite de substanță și mesaje superficiale. În loc să ofere alegătorilor informații relevante și discuții constructive despre problemele importante cu care se confruntă societatea, ei aleg să inunde mediul online cu selfi-uri de la biserici și declarații goale. Este o tactică menită să manipuleze și să distragă atenția de la problemele reale, în loc să le abordeze.

Mai mult, politicienii par să ignore total intelectul alegătorilor lor. În loc să încerce să ofere soluții la problemele complexe sau să discute chestiuni de substanță, ei preferă să recurgă la trucuri de imagine și mesaje populiste, care să atragă atenția, dar să nu ofere nimic concret sau valoros. Alegătorii merită mai mult decât această tratare superficială și condescendentă din partea celor pe care îi aleg să îi reprezinte.

Pana la urma, perceptele crestine spun ca ….credinta se arata prin fapt bune fata de semeni nu prin facut de cruci sub zidurile unei manastiri cu fotograful dupa tine.

Toate acestea se întâmplă pentru că nimeni nu le cere socoteala pentru faptele lor. Este timpul să li se atragă politicienilor  răspunderea pentru acțiunile lor și să li se impună să fie autentici, să ofere soluții reale la problemele noastre și să trateze alegătorii cu respect și inteligență.

Din pacate, nimeni nu o va face. Ei stiu asta si  se vor certa intre ei vreo trei luni dupa care tot ei vor fi la butoane.