În afară de faptul că au fost prezenți câțiva membri noi, din care unii au aflat pe loc că vor fi pe liste, participanții la conferința de presă AUR Botoșani s-au întrecut în declarații care de care mai năstrușnice. Ei au preferat declarațiile lipsite de interes și făcute doar ca să fie, în loc de informații precum:

Negocierile cu fostul membru AUR Eusebiu Cilibiu pentru a candida la președinția CJ în Botoșani sunt în toi. Acesta a mai fost în trecut la PNL, la ALDE, la AUR, a încercat să revină în PNL și acum este bagat din nou în cărți de către AUR. Acesta a fost dat afară din partid în noiembrie anul trecut cu scandal și tam-tam în presă.

Evident, vedeta a fost candidatul AUR la Primăria Botoșani, Cătălin Silegeanu. Iată declarațiile, așa cum au fost făcute ele:

Vom subvenționa locuri de muncă pentru tineri și îi vom susține să își construiască viitorul în inima comunității natale”.

Măsura funcționează de ani buni, ba mai mult sunt subvenționate și locurile de muncă pentru persoanele de peste 45 de ani. Ca și om de afaceri, era imposibil să nu știe despre așa ceva. Aplicabilitatea este la AJOFM, iar măsura este stabilită prin lege. Dar sună bine la o conferință de presă. Mai mult decât atât, Primăria nu are posibilitatea legală să subvenționeze așa ceva.

„Măsura nu doar că va reduce rata șomajului și va stimula creșterea economică, ci le va permite tinerilor să rămână aproape de familiile lor”.

Rata șomajului în Botoșani este de până în 4%, mică, după ce în trecut fusese chiar și 12%. Bursa locurilor de muncă se desfășoară lunar, însă locurile de muncă vacante nu sunt niciodată ocupate. Doar cine nu vrea să muncească în Botoșani nu muncește.

Restul discursului este total plictisitor, făcând referire la tinerii care pleacă în alte județe și pe care vrea să îi întoarcă acasă prin tot soiul de măsuri economice care nu sunt de competența unui primar.

Alt vorbitor a fost deputatul Grădinaru, care a fost fulminant în momentul în care a comparat alegerile din Rusia cu ceea ce urmează să se întâmple în România:

Nu e nicio diferență între modul cum au decurs alegerile în Rusia și ceea ce urmează să se întâmple la noi. Mai rămâne să vedem și la noi, în cabinele de vot, soldați cu pușca în mână să se asigure cu cine votăm. E clar că nu mai există democrație…

Cel mai probabil deputatul Grădinaru va vota cu cască și vestă antiglon, preventiv, așa cum a făcut și această declarație.

Conferintele de presa AUR se desfasoara in fiecare joi, la sediul din Centrul Vechi.