De 61 de gloanțe au avut nevoie polițiștii din Botoșani să oprească o dubiță! 61! Două l-au nimerit pe șofer, bagându-l în comă, câteva până în 10, în mașină. Restul pe dealuri.

Dubița transporta butelii de aragaz.

Degeaba le-a mai dat statul mașini performante cu mulți cai putere și foarte scumpe, cu dotări extraordinare și sirene. Polițiștii botoșăneni au recurs tot la armă, punând în pericol viața oamenilor, bagând în comă o persoană. Le-a fost milă de BMW să facă o urmărire ca la carte, să blocheze dubița, chiar câți cai putere putea avea masina urmarita?

Între un BMW nou sau cu ce masini au făcut ei urmărire, Duster sau Logan și viața unei persoane, polițiștii botoșăneni au preferat mașina. Nu cumva stricăciunile să li se impute lor. Nu cumva sa se zgarie..

De altfel, așa lucrează ei și la alt nivel: între rezolvarea unui caz și protejarea unui infractor informator, ei preferă protejarea infractorului, iar exemplele sunt nenumărate. Nu mai contează pagubitul sau lovitul, contează să le fie lor bine și ușor. Unii se roagă la cei pagubiți să-și retragă plângerile, nu cumva să aibă ei de muncă sau să supere vreun „prieten”. 

Fără a mai spune că dubița era plină cu butelii și ar fi fost suficient de un singur glonț din cele 61 trase aproape la întâmplare pentru a fi provocată o tragedie. Dar la asta sigur nu s-au gândit.

Într-o țară normală, polițiștii implicați în acest fel de urmărire între o dubiță și mulți cai putere nu ar mai îmbrăca uniforma niciodată.

Dar în Botoșani, un astfel de fapt, cu o persoană bagată în comă și altele puse în pericol, la un pas de o tragedie, a fost prezentat ca o mare realizare, cu surle și trâmbițe prin biroul de presă.