Protestele de saptamana trecuta nu au fost chiar asa de pasnice asa cum au declarat autoritatile. Atat Politia Locala cat si Primaria au tinut ascuns faptul ca sediul celei mai importante institutii din Botosani a fost vandalizat de catre protestatari. Acestia au spart gemurile unei camere de la parterul Primariei unde functionau serverea institutiei. Faptul a fost tinut sub tacere de catre noua administratie care nu s-a sinchisit sa anunte Politia, tocmai ca sa para populari, de partea protestatarilor.

Totul s-a intamplat in prima zi de proteste, sub directa supraveghere a jandarmilor si Politiei Locale care s-au prefacut ca nu vad. A fost folosita o pietra mare, care putea rani cu usurinta pe cineva daca s-a fi aflat in birou. Dealtfel, in biroul de la parter care a fost vandalizat isi desfasoara zilnic munca IT-istul Primariei.

Declaratia data de seful politiei locale, laudat public de Cosmin Andrei pe motiv de competenta fara egal este absolut halucinanta:

N-am vrut domnule sa par mai politist decat sunt. Nea Misu a spus ca rezolva el tot, ca nu e nevoie sa anuntam pe nimeni ca schimba el geamurile. M-am gandit sa nu inflamenz spiritele cu vreo ancheta si am lasat-o asa, ca sa nu starnesc un scandal mai mare. Am trimis doar un politist care a facut poze dar nu le mai am, sunt la domnul viceprimar Buhaianu.”

Nea Misu„, la care face referire seful Politiei Locale este de fapt Mihai Ifrim, administratorul cladirii Primariei. Acesta avea obligatia sa sune la 112, dar aceeasi obligatie o avea si seful Politiei Locale deoarece institutia pe care o conduce nu poate face anchete penale.

Nimeni nu a sesizat nimic, nici Primaria, nici Politia Locala. Acum aflam de la dumneavoastra”.

Aceasta este reactia IJP Botosani prin purtatorul de cuvant Delia Neniscu. Ea a mai adaugat ca exista posibilitatea ca Politia sa se sesizeze din oficiu in urma intrebarilor puse de jurnalisti.

Curios este ca nimeni de la Primaria nu a declarat nimic in legatura cu incidentele de la miting, musamalizand un caz de vandalim clar. Practic, Politia Locala, conducerea primariei si vandalii care au spart geamurile sunt complici.