Cu conturile blocate, Primăria Botoșani cheltuiește jumătate de milion pe o petrecere de trei zile și trei nopți la Cornișa, sub egida „Zilele orașului”, care au trecut deja de două săptămâni.

Contorizat ca un eveniment electoral, desigur, această manifestare cu headlineri care mai de care mai pompoși se desfășoară pe bani publici, adică de la noi toți. Ce poate fi mai plăcut decât să sponsorizezi acțiunile electorale ale unui primar proaspăt trimis în judecată pentru corupție? Preacurvia nu este pedepsită de lege, și nici nu credem că a făcut vreuna dintre acestea, deoarece prea insistent a pupat icoane de Paște în toate bisericile orașului.

În fond și la urma urmei, un concert pentru tineri este binevenit, mai ales când este ca și cum părinții acestora ar fi plătit biletele de intrare. Contextul, totuși, este unul care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Și Filarmonica a cutreierat toate colțurile târgului împreună cu disperatul după bani Marcel Pavel, care dacă i se pune în buzunar, ar cânta și în gaura de șarpe, mai ales că de o bună bucată de timp nu a mai scos nimic memorabil. Tot pe bani publici. Au pozat chiar și cei de la PNL, viitorii aleși, cu Manea și Pavel, demonstrând că nici lor nu le este rușine să se întâlnească cu oportunitatea „gratuită”. Totul în numele culturii, împrăștiată în oraș de doi cântăreți de nuntă acompaniați de niște slujbași amărâți, care poate au prestat cu noduri în gât.

În tot acest timp, cea mai tradițională manifestare culturală locală, Zilele Eminescu, cu decernarea Marelui Premiu Național de Poezie, nu a mai avut loc. De doi ani! Nu este electorală și nici nu este subiect de jurizare la Primărie. Ar fi trebuit să câștige un poet PSD, din divizia lor culturală. Era unica ocazie în care Botoșaniul se făcea auzit în toată țara, își demonstra valabilitatea ca pol al culturii naționale. Proaspătul trimis în judecată și gașca sa din Consiliul Local au reușit să îngroape această manifestare, cu scuzele că nu sunt bani sau că nu este oportun. Ei decid oportunitatea!

Din pol al culturii naționale, Botoșaniul tinde să devină un pol al prostiei naționale, cu iubăreți penali cultivatori de flori la conducere, concerte pe bani publici mulți, foarte mulți, și aroganțe împletite cu minciuni.

Un mod de gândire și de conducere specific PSD-AUR: Totul pentru noi și pentru burta noastră!