Viceprimarul Marian Murariu sta la 40 de ani cu mama si cu tata!

Viceprimarul municipiului Botosani este sarac lipit. Traieste doar din salariu si detine jumatate din partile sociale la o firma, spune el in valoare de 5000 de lei. In rest, nu are nimic, dar nimic, doar niste Z-uri mari pe declaratia de avere. Sa ai 40 de ani si sa nu ai nimic este ceva. Declaratia lui de avere poate fi consultata AICI!

La 40 de ani cati va implini anul acesta, Marian Murariu locuieste cu mama si cu tata, cu Pusa si cu Aurel din cuvantul carora nu iese nici sa il picuri cu ceara. Cel putin asa sustin vecinii sai care il vad seara de seara pe Murariu cum se intoarce acasa de la serviciu. Deci, ca sa fiu bine inteles, la aproape 40 de ani si cu un venit declarat de aproape 900 de milioane de lei pe an, Murariu Marian, viceprimar in functie al municipiului Botosani, locuieste cu mama si cu tata. Desi acestia mai detin un apartament undeva pe strada Marchian.

In primarie s-a facut remarcat mai mult prin privirea sa intrebatoare si blajina care te face asa sa-l mangai pe cap si sa-l iei sa-i explici mai rar si mai bine. Asta in afara scandalului de la 8 martie in urma cu doi ani cand si-a confundat consiliera cu un bun propietate personala si a facut-o in toate felurile. Fata l-a lasat singur la cabinet si de atunci nimeni nu mai doreste sa lucreze cu Marian Muraru. Sta singur in birou si gandeste intru binele comunitatii. Despre scandalul cu consiliera se poate citi AICI!

In fine. Dar nu despre faptul ca sta cu parintii la 40 de ani si ca si-a facut consiliera arsice de 8 martie e subiectul acum. Pe ascuns Marian Murariu e fan USR. Altfel nu explica cum in discutia sa cu presa de astazi a copiat intru totul ideile senatorului USR scriitorul Dan Lungu. El a simtit probabil nevoia sa se adreseze cuiva si neavand ce spune a copiat de pe internet ­čÖé

Iata ce a declarat Marian Murariu astazi :

┬áÔÇť├Än momentul c├ónd am oferit acest premiu poetului c├ó╚Ötig─âtor nu am ╚Ötiut de acest scandal. Am aflat ulterior. Am f─âcut ÔÇ×s─âp─âturiÔÇŁ s─â v─âd despre ce este vorba. ├Äntr-adev─âr, se pare c─â din partea juriului luni, pe 14 ianuarie, a fost comunicat un c├ó╚Ötig─âtor. I s-au virat banii dlui Ab─âlu╚Ť─â, dumnealui era c├ó╚Ötig─âtorul ini╚Ťial. Ulterior, juriul a revenit asupra deciziei ╚Öi a hot─âr├ót s─â vireze banii ├«n contul dlui Ioan Stoiciu. Nu mi se pare normal. Consider c─â ├«nt├ói ar trebui ├«nm├ónat premiul c├ó╚Ötig─âtorului, iar a doua zi dup─â decernarea premiului s─â fie vira╚Ťi banii ├«n contul c├ó╚Ötig─âtorului. Nu ├«n╚Ťeleg de ce trebuie vira╚Ťi banii ├«nainte.┬áe tot invoc─â un a┼ča zis regulament care presupune prezen┼úa poetului la festivitatea de decernare a premiului. Nici acest lucru nu mi se pare normal. Premiem valoarea, sau premiem prezen┼úa?┬áAcel regulament invocat de domnul Gellu Dorian nu exist─â la prim─ârie ┼či nici la CL. Este un regulament al dumnealor, al juriului, nu este emis de prim─ârie, nu prim─âria decide cui i se decerneaz─â premiul. ├Än momentul ├«n care juriul desemneaz─â un c├ó┼čtig─âtor, ar trebui s─â fie siguri de decizia dumnealor ┼či s─â se intereseze din timp dac─â poetul poate veni, ca s─â nu se ajung─â ├«n aceast─â situa┼úie jenant─â, care nu este din vina prim─ârieiÔÇŁ.┬á

El a luat pozitie vis-a-vis de decernarea premiului la Gala Mihai Eminescu. De fapt a preluat o ideea de la Dan Lungu, senatorul USR care a trimis o scrisoare catre primarul Catalin Flutur dar a si publicat-o pe internet. Cum Marian Murariu este singur acasa (in primarie), sefii lui Catalin Flutur si Cosmin Andrei fiind plecati in concediu, s-a trezit el sa ia pozitie. Iata ce spunea Dan Lungu in scrisoarea adresata lui Catalin Flutur.

Stimate domnule primar al municipiului Boto╚Öani, dragi consilieri locali, am hot─âr├ót s─â v─â scriu, p├ón─â lucrurile nu ajung ├«n punctul ├«n care nu mai pot fi salvate. ╚śtim cu to╚Ťii, Premiul „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia este cel mai important premiu de poezie din ╚Ťar─â. ├Änc─â mai este, ├«n pofida faptului c─â ├«n ultimii ani scandalurile din jurul s─âu s-au ╚Ťinut lan╚Ť. Tocmai fiindc─â are prestigiul pe care ├«l are, responsabilitatea dumneavoastr─â este de a face tot ce v─â st─â ├«n putin╚Ť─â pentru a-l proteja ╚Öi a nu-l l─âsa s─â cad─â ├«n ridicol, cum s-a ├«nt├ómplat la edi╚Ťia din acest an… Da╚Ťi-mi voie s─â fiu vocea emo╚Ťiilor negative din lumea literar─â ╚Öi s─â v─â redirec╚Ťionez o serie de ├«ntreb─âri la care, ├«n numele transparen╚Ťei care trebuie s─â ├«nso╚Ťeasc─â cheltuirea oric─ârui ban public, trebuie r─âspunde╚Ťi public:
 Există acest regulament care prevede criteriile și procedura de jurizare și acordare a premiului? Dacă da, de ce nu este public?
 În cazul în care există, acest regulament a fost aprobat de către Consiliul Local al municipiului Botoșani?
┬á├Än cazul ├«n care exist─â, regulamentul prevede explicit prezen╚Ťa fizic─â sau e posibil─â prezen╚Ťa online, cum se ├«nt├ómpl─â la multe alte festivaluri din lume?
┬áDin moment ce i-a fost virat─â suma de bani laureatului, ├«nseamn─â c─â exist─â un proces verbal de jurizare, semnat de to╚Ťi membrii juriului. Exist─â vreo procedur─â care permite anularea unui astfel de proces verbal? V─â solicit─âm s─â ├«l face╚Ťi public, pentru a-l putea consulta.
┬áC├óte voturi a primit domnul Constantin Ab─âlu╚Ť─â? Unii spun c─â 5, al╚Ťii c─â 7.
┬á├Äntr-o emisiune la Radio Rom├ónia Cultural, unul dintre membrii juriului, profesorul Mircea Martin, a declarat c─â premiantul stabilit prin proces verbal e Constantin Ab─âlu╚Ť─â ╚Öi nu-╚Öi explic─â de ce a luat altcineva premiul. De c─âtre cine a fost luat─â decizia de a acorda premiul celui aflat pe locul doi? Exist─â un document ├«n acest sens? Dac─â da, v─â solicit─âm s─â ├«l face╚Ťi public.
┬áDecizia de a acorda premiul celui aflat pe locul doi a fost luat─â cu consim╚Ť─âm├óntul membrilor juriului? Se poate face proba acestui consim╚Ť─âm├ónt?
┬áCine a luat decizia de a i se retrage banii domnului Constantin Ab─âlu╚Ť─â, c├ó╚Ötig─âtorul desemnat de juriu?
┬áAm ├«n╚Ťeles c─â organizatorul este diferit de finan╚Ťator. Care sunt obliga╚Ťiile asumate de organizator ├«n fa╚Ťa finan╚Ťatorului ├«n ceea ce prive╚Öte imaginea public─â a premiului ╚Öi a evenimentului?
┬á├Än contextul ├«n care am ├«n╚Ťeles c─â nici membrii juriului nu au fost prezen╚Ťi cu to╚Ťii la decernare, v─â rog s─â ne comunica╚Ťi ce prevede regulamentul ├«n privin╚Ťa obligativit─â╚Ťii prezen╚Ťei acestora la ceremonia de decernare a premiului?”

Asaaaaa…..Deci Marian Murariu a luat atitudine transformandu-se in salvatorul Marelui Premiu Mihai Eminescu de la un scandal de nivel national. Prin sapaturile facute. Unica sapatura pe care a facut-o este ca fie a cititi presa de pe net fie a citit scrisoarea pe care scriitorul Dan Lungu i-a trimis-o primarului Flutur. In schimb l-a sfatuit probabil cineva sa iasa in publica si sa ia chipurile atitudine. Fara sa se gandesca ca daca avea o opinie in legatura cu acest subiect o putea emite ca sa fie baietas, inainte, inainte de sedinta de CL unde s-a grabit sa voteze. Sau sa o spuna pe scena, cand a inmanat premiul. Sa te folosesti de corespondenta cuiva pentru a lansa atacuri pe subiecte despre care nu ai habar e un lucru invatat de la PSD probabil.┬á De pe la partid sigur, ca mama si tata il invata numai de bine. Despre strazile stricate care-i invecineaza domiciliul nici o vorba ca doar nu-i sarcina lui sa se ocupe de reparatii. E a lui Papa Pius.

de |2019-01-22T21:01:40+02:0022 ianuarie 2019|Important, TOP NEWS|

Leave A Comment