Un cunscut om de afaceri local (M.B), disperat sa intre in masonerie a fost miercuri seara bataia de joc a masonilor locali. Acestia dupa ce au ras bine de el i-au aratat la propriu usa, promitandu-i ca se vor mai gandi daca il vor primi in randul lor sau nu. In alta ordine de idei, asa cum comenta un mason batran „la noi esti primit sau nu. Daca s-a spus asta este ca doritorul nu va fi primit in veci in loja. Eventul, poate incerca pe la alte loje, in alte orase insa e greu de crezut ca va izbuti”.

Cel mai probabil omul de afaceri din Botosani a dorit sa intre in masonerie pentru a fi sigur ca-si rezolva unele probleme personale. Este vorba despre o licitatie la care urmeaza sa participe la inceputul acestei veri.  El a demonstrat astfel ca habar nu are cu ce se ocupa aceasta organizatie.

A fost cea mai buna poanta din ultimii 20 de ani de la intalniriile noastre. Decat sa intra M.B in masonerie mai degraba trece o camila prin urechile unui ac. Nu stiu cine l-a adus, au pus vorba mai multi, dar are un trecut care nu il onoreaza, si mai e legat si de niste afaceri care le-a facut de curand„, a declarat un mason de rang inalt din loja masonica locala. Intr-adevar, omul de afaceri doritor sa devina mason a facut dupa revolutie puscarie insa acum e reabiltat complet. De curand s-a incris intr-un partid politic si se pare ca va candida la ceva la alegerile ce urmeaza. In ceea ce priveste afacerile incheiate de curand se pare ca MB a tras niste tepe.

Pentru organizatia masonica locala, care se reuneste de regula miercurea, incercarea omului de afaceri local a fost o surpriza. Mare parte din membri au intuit ca acesta doreste sa intre in organizatie pentru a capata niste foloase materiale imediate si au stopat inregimentarea acestuia. A fost un vot in urma caruia M.B a picat si a fost sfatuit sa mai astepte dar in principiu sa-si vada de treaba lui.

Din randurile masoneriei locale fac parte mai multi oameni de afaceri, medici, angajati in sectorul judiciar, primari sau jurnalisti. Toti acesta respecta regulile organizatiei din care fac parte pas trand discretia in ceea ce priveste activitatile lojei masonice din Botosani.

Din Loja masonică din Botoşani mai fac parte, printre alţii, presedintele CECAR, Gheorghe Sorescu, managerul Elsaco Viorel Iliuţă, fostul deputat Cristian Roman, politistul Dragoş Holcă, seful  Poliţiei Viorel Şerbănoiu, fostul primar al Botoşaniului, Florin Egner, medicul Constantin Tudorache, medicul Cornel Enache, medicul Ovidiu Mimor, directorul Palatului Copiilor, Marcel Dupu, dar şi oamenii de afaceri Claudiu Niculăeş (Tridex), Tiberiu Lungu (Avis), Gheorghe Cojocaru (Popas Cucorăni), Gheorghe Odae (Veritas), directorul Mecanica, Mihai Boicu, directorul Comcereal, Liviu Rotaru, care este şi secretarul lojei, profesorul Corneliu Furtună, dar şi fostul subprefect Paul Popa. Oamenii de afaceri Valeriu Iftim, Gheorghe Ciubotaru, artistul Bogdan Otta precum si medicul Radu Malancea sunt si ei membri.