Intai sa lamurim cine e Masonu`Michi.

Este un personaj imaginar care pe parcursul povestilor va trece prin tot soiul de intamplari, unele comice altele nu, intamplari care ii vor testa la maxim intelienta. Din fericire, pentru a preveni atacul cerebral, Masonu`Michi nu are asa ceva. Inteligenta in speta.

Masonu` Michi are cateva repere care il fac unic. De exemplu el este singurul personaj din Romania postrevolutionara care a facut puscarie pentru trafic de lapte praf. El este scund si complexat din acest motiv. Are ticuri si tare, duce o viata pe picior mare deoarece norocul l-a lovit din toate partile. Complexul lui este ca nu e cineva, ca nu e bagat in seama asa cum crede el ca ar merita. De aici vin de fapt toate intamplarile prin care va trece.

Masonu`Michi este insistent, tenace si cumva viclean, dar in esenta prost. Viclenia este nativa si dobandita prin locurile de munca pe care le-a avut dar si in puscarie. Pentru el, viclenia insemna de fapt inselatorie, iar cand reuseste sa insele pe cineva se bucura, ca si cum ar fi facut o mare afacere. Des confunda teapa cu businessul castigator.

Masonu`Michi este inconjurat de un grup de asa zisi prieteni care il tin pe langa ei pentru a avea de cine rade. Pentru ca, in esenta, Masonu`Michi este un personaj hazos, comic, daca te raportezi la cum se exprima si cum pune problema. In rest, Masonu`Michi plateste pentru a fi frecventat, ascultat sau bagat in seama. El nu isi da seama de aceste lucruri, crede ca asa e viata.

Masonu`Michi pescuieste si vaneaza pentru ca in constiinta lui acestea sunt pasiuni de om nobil, din inalta societate a targului. Are reumatism de la umezeala din celula, dar durerile nu-l impiedica sa care pusca pe toate coclaurile. Totul pentru a fi cu „baietii destepti”, nici o durere nu conteaza. Si ca sa fie in rand cu lumea, Masonu`Michi face si politica. A trecut pana acum pe la cateva partide insa nicaieri nu a fost sef cu putere de decizie si tot le-a schimbat. Acum e la un partid de buzunar, fara cap fara coada insa e sef deci prin urmare ii place.

Multe lucruri nastrusnice, hazoase sau oribile pentru omul normal, intruchipeaza Masonu`Michi. Marea parte vor fi descoperite sau scoase in evidenta pe parcurs, asa ca stati pe aproape.