Teatrul botosanean s-a umplut de glorie la Bacau la festivalul de monodrame. Actrita Silvia Raileanu si recitalul sau „Sa nu ne razbunati” au adus lacrimi in ochii spectatorilor #BacauFestMonodrame, aseara, in penultima zi de festival. O poveste emotionanta despre drama romanilor deportati in Siberia, care a avut ecou puternic in publicul prezent.

Juriul Secțiunii Concurs a celei de-a XXV-a ediții a Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice ”Bacău Fest Monodrame” (17 – 23 aprilie 2019), format din criticul de teatru Oltița Cîntec, actorul Miklós Bács și regizorul Radu Nica, a decis nominalizarea pentru Trofeul ”Bacău Fest Monodrame” a următorilor concurenți:

Bayasglan Tserendorj (Mongolia), pentru recitalul ”I Am Edith Piaf”

Silvia Răileanu, de la Teatrul ”Vasilache” Botoșani, pentru recitalul ”Să nu ne răzbunați”

Dana Voicu, pentru recitalul ”Îngerul pantofilor”, producție independentă, București

Actorii Teatrului Municipal Bacovia au decis să acorde premiul onorific „Dinu Apetrei” actriței Silvia Răileanu, pentru interpretarea din spectacolul „Să nu ne răzbunați”, producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

În urma evoluțiilor din concurs, juriul a decis acordarea Premiului și Trofeului ”Bacău Fest Monodrame” 2019 actriței Dana Voicu, pentru recitalul ”Îngerul pantofilor”, producție independentă.