La numai cateva ore de la stabilirea rezultatelor, deputatul PSD Razvan Rotaru face primele declaratii despre ceea ce se intampla in partid. El considera ca PSD la Botosani trebuie reformat din temelii cu oameni noi care pana acum nu au avut acces la functii. Mai mult decat atat Rotaru spune ca perceptia conducatorilor partidului despre alegatori si cetateni este total gresita si acest lucru se reflecta in rezultatele de la aceste alegeri. El lanseaza un atac fara precedent la adresa presedintelui Organizatiei Municipale PSD Botosani Mihai Tincu despre care spune ca trebuie sa demisioneze de urgenta.

Mihai Tincu sa isi dea demisia urgent. Nu a fost nici o zi in campanie electorala. Nu a muncit deloc pentru partid. Ce fel de conducator esti tu daca stai acasa si astepti pe altii sa iti faca treaba. Cer demisia lui Mihai Tincu imediat, este un om care a adus prejudicii de imagine imense pentru PSD Botosani.”

Razvan Rotaru sustine ca nu se poate face politica in interesul cetateanului, nu se poate reforma partidul si nu se poate schimba nimic cu Mihai Tincu la conducere:

Vrem sa reformam partidul, sa ne aleaga tinerii si sa avem impact cu Tincu la 70 de ani presedinte la Organizatia Municipala! Asa ceva nu este posibil. Doi ani si jumatate nu a facut decat sa blocheze toate proiectele din administratia publica locala in calitate de consilier ce este si acum trebuie sa mergem tot cu el? In nici un caz nu se poate spala imaginea partidului folosind personaje ca Tincu!”

Acuzele lui Razvan Rotaru vis-a-vis de prestatia lui Mihai Tincu vin si in urma unor declaratii pe care primarul Catalin Flutur le-a facut in ultima vreme, referindu-se la influenta patronului Rapsodia Conf in Consiliul Local. In repetate randuri edilul a subliniat ca cei de la PSD condusi de Mihai Tincu fac anti-administratie, punand bete in roate la orice proiect de dezvoltare al orasului.

Tincu este la al doilea mandat de consilier local si se este recunoscut drept eminenta cenusie a Organizatiei Municipale PSD unde a ajuns presedinte candidand singur pe loc.