Ex-ministrul justitiei Tudorel Toader isi trage casa de protocol in Stefanesti-Botosani. Este vorba despre un conac boieresc pe care universitatea I.C.Cuza din Iasi il are in propietate. Tudorel Toader este deocamdata rectorul universitatii si zilele aceastea a fost in Botosani pentru a vedea conacul ce va fi reabilitat. Tudorel Toader a declarat pentru ziarul BZI IAsi:

Chiar zilele trecute am fost la fata locului. E o proprietate aparte a Universitatii noastre. Vom trece la igienizarea si indepartarea vegetatiei, respectiv la imprejmuirea sa. Pe de alta parte, imobilul de patrimoniu aflat acolo va fi expertizat si vom intocmi un proiect bine pus la punct pentru a demara reabilitarea si restaurarea cladirii. Urmeaza ca pe terenul de la Stefanesti sa plantam o superba livada de pomi fructiferi. Va fi un loc de exceptie, o atractie atat pentru studentii, cercetatorii sau invitatii nostri.

Conacul boieresc din Stefanesti sta in paragina de mai bine de 30 de ani. In cladire a functionat in trecut Statiunea de cercetare stiintifica si practica studenteasca Vasile Bacauanu. Zona in care se afla amplasata cladirea este superba, pe malul Prutului.