Are cineva un leu în plus prin buzunare? Nu? Nimeni? Haideți, nu fiți egoiști. Punem de o chetă caritabilă și ajutăm și noi un om ajuns în faliment, zău așa. Că noi știm ce înseamnă sărăcia, dar chiar să ajungi să circuli cu metroul? 

Hai că știți despre cine vorbesc, e notoriu, îl recunoașteți în autobuz și nu îl apostrofați. De fapt, stai, că în Botoșani nu pune piciorul prin vreun mijloc de transport în comun, că săracul nu vrea ca noi să știm că e sărac, deși ne-a spus că e sărac. Oarecum.

Șiii cazul social al săptămânii esteee…. Valeriuu Iftimee!

Da, el. Patronul FC Botoșani. Da, tot el, președintele Elsaco. Același cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Botoșani. Da, ăla cu nasul băgat în mai multe oale cu miere.

Ce? Nu vă vine să credeți că e sărac? Păi ne zice el, mă.

Am pierdut foarte mulți bani în fotbal, enorm de mulți. Becali e singurul care câștigă, el are fler. Dar a avut și șansa să preia o echipă mare, dacă era la Alba Iulia nu cred că reușea […] Sunt 7-8 milioane de euro pe care i-am pierdut” 

„Anul trecut, și noi am fost pe profit, dar istoricul ăsta spune că suntem pe minus. Încă din sezoanele în care ne aflam în Liga 2, când dădeam foarte mulți bani”

„Acum, dintr-un buget de 4 milioane de euro, 2 milioane vin din drepturile TV. Ca să produci alte două milioane, trebuie să vinzi fotbaliști. Altfel e foarte greu„, a spus Valeriu Iftime pentru ProSport.

Ei… Asta înseamnă să nu te naști Becali. Sau măcar un prototip de Becali. N-ai fler, n-ai șanse. Doar pierderi. Sincer, îmi vine să plâng. Vă dați seama cât de dureros e să știi că ai mai alunecat câteva poziții în topul celor 500 de oameni bogați ai României? Noroc că are moacă bună de ecran.

Partea bună e că apar la TV!”

„M-am ales cu notorietatea. Oamenii care sunt în companiile pe care le conduc au o influență mare. Ei s-au alăturat proiectelor, pentru că mă cunosc din fotbal și se tratează altfel problema„, a mai spus Iftime la ProSport.

Așa că e musai să deschidem televizoarele și să ne holbăm la Iftime, în orice ipostază ar fi, chiar și de s-ar scobi în nas în direct. Și să dăm like, subscrie, share și toate alea. Astea, pe lângă cutiuța cu donații pe care trebuie să o dăm din mână în mână, căci numai așa îl putem salva pe acest sărman om de afaceri. Pentru că ce urmează acum e de-a dreptul halucinant:

„Eu am câteva mașini. Mașini de…patron de fotbal. Acum vreau să-mi iau una electrică, pentru că nu consumă carburant. Merg și cu bicicleta. În București este greu să nu folosești taxiul, metroul sau autobuzul. E foarte, foarte aglomerat. Mă mai recunoaște lumea în metrou. Nu sunt agresivi oamenii, doar mă întreabă ce fac. În principiu, nu am fost apostrofat. Mă felicită pentru ce fac la Botoșani”, și-a continuat afaceristul seria de dezvăluiri.

Merge cu metroul. Cu metroul, oameni buni! Și riscă să fie apostrofat sau agresat de ceilalți civili. Dar cred că tot aparițiile TV îl salvează, că îl știe lumea și nu îl poate transforma nimeni în Elodia într-un metrou.

Sau poate e o tactică de a lui, cine știe? La cât e de notoriu, nu m-ar mira să circule cu metroul, în speranța că, printre atâția oameni, s-o fi rătăcit vreun alt șef de companie care să-l aposteze: „Vai, mă, Valerică, te știu de la televizor, am auzit că ești patron de fotbal. Nu vrei să facem o afacere?”. E o variantă de luat în calcul, nu râdeți, că sărăcia te împinge la disperare.

Îi știți pe băiețașii ăia cu BMW, Audi, Mercedes, Range Rover, Porsche etc., care dau două ture până la Carrefour și alimentează la Cristal de 20 de lei? Eh, Iftime a ajuns mai rău de atât. Nu numai că își scoate mașinile „de patron de fotbal” doar în Botoșani, ci se dă și pe electrică mâine-poimâine. Nu, nu a zis nimic de vreun bine pentru mediu, a zis doar că ăia nu consumă carburant. Strângem cureaua, mănenemă. Așa-i cu sărăcia. La nevoie, ne mai tragem și cu bicicleta.

Așa că toți cei care vreți să donați 1 leu pentru o cauză nobilă, lăsați un semn de bun augur pe undeva pe aici. Dumnezeu e sus și vede, oameni buni, nu vă dați pe de lături. Altfel o să îl mai filmeze ăștia numai umblând cu tricouri și mingi la bucată, să le vândă. Ah, și cu gazon la metru pătrat.

Deși… Eu tot nu m-am lămurit. Când jumate din bugetul echipei tale vine din apariții TV, e doar incompetență sau și o carismă cu care te-a înzestrat Dumnezeu? De gândit.

Sursa foto: botosaneanul.ro