Cine a trecut în acest weekend prin Agafton cu siguranţă a avut impresia că a nimerit în mijlocul unei operaţiuni militare de mare anvergură. Şi asta pentru că în perioada 21- 23 iunie în Tabăra Codrii de Aramă s-a desfăsurat a  VIII-a ediţie a evenimentul naţional de airsoft „Lupta pentru Codrii de Aramă”. Competiţia a avut loc în Centrul de Agrement „Codrii de Aramă” Agafton şi pădurea din vecinătate şi a reunit la start 280 de participanţi din România şi Republica Moldova.

Organizatorul evenimentului  a fost Clubul Sportiv „Bad Brothers”, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Botoşani.

„Deocamdată nu avem o federaţie naţională de airsoft. Vorbim de amatori adudaţi de principii precum onoarea şi disciplina. Evenimentul, care a ajuns la a VIII-a ediţie, reuşeşte să adune cele mai importante cluburi din ţară, dar şi de peste hotare. Anul acesta am avut participanţi din Republica Moldova.” a spus Radu Humelnicu, directorul DJTS Botoşani.

Jocul a fost de tip Milsim (simulare militară), cu logistică militară de tip replica, mai exact cu  corturi militare, gherete, bariere, uniforme şi replici ale armelor reale. Cei 280 de participaţi s-au împărţit în două amate: „Armata” şi „Rebelii”, conduse de către un lider şi cinci căpitani.

„Fiecare participant a primit o hartă cu terenul de joc şi punctele de interes, pentru o mai bună coordonare în teren. Bazele de joc au fost marcate şi iluminate pe timp de noapte. În teren, jocul a fost  coordonat de 20 de arbitri şi voluntari, care au monitorizt  buna desfăşurare a evenimentului” a arătat  Adrian Prisacariu, preşedinte BB Botoşani.

Sâmbătă seară , după joc, a avut loc premierea, iar evenimentul s-a terminat cu un concert al formaţiei Sukar Nation.