16,66 RON e pretul unui examen trichineloscopic in hala de carne din Botosani. Toti comerciantii sunt obligati zilnic sa execute acest examen pentru produsele pe care le vand, insa daca nu au bani ficsi ies in pierdere, Asa ca de de cu seara invadeaza bancile pentru a face rost de cei 66 de banuti fara de care nu pot face afaceri.

M-am dus odata cu o hartie de 50 de ron pentru ca nu am facut rost de suma fixa de 66 de banuti. I-au luat si nu au mai dat rest. Cand am intrebat mi-au aratat afisul de pe usa si mi-au spus ca se subantelege ca daca nu am 16,66 fix nu mai primesc nimic inapoi. Cum sa am eu 16,66 ron cand 666 e numarul diavolului? Poarta ghinion. Dau 20 de ron si le las si lor de o bere”. 

Cel care a facut acest pret spune ca s-a inspirat de la cantecul formatiei Iron Maiden, The number of the beast.

„Orice animal taiat e o bestie ucisa. Daca 666 e numarul ei, de ce sa fie si pretul altfel? Am pus un 1 in fata pentru ca 6,66 era prea mic iar 66,6 si 666 erau sume prea mare. Nu se le permiteau comerciantii. Mai ales ca se platesc zilnic”.

DSV Botosani asigura fisicuri cu 3,34 RON pentru a se da rest comerciantilor de carne insa de la inceputul anului baxul cu monede este neatins. Marea parte a comerciantilor vin cu bani ficsi sau prefera sa lase bacsis.