Ceea ce nu parea posibil s-a intamplat la PNL Botosani. Conducerea centrala a partidului a alocat fonduri pentru achizitionarea de cutite. Nu orice fel de cutite, este vorba despre lame de infipt in spate, in ideea ca in toamna vor debuta discutiile pentru persoanele care vor ocupa pozitii eligibile pe liste, la alegeri.

Costel Soptica, senator, a declarat ca isi va lua doua cutite, unul pentru fiecare mana:

As vrea totusi sa mai am si o sabie la brau”. 

El spune ca nu va pregeta sa le foloseasca dat fiind ca in pozitie de presedinte are dreptul sa isi aleaga ce loc vrea. Si el vrea doar locul 1 dar la Consiliul Judetean, visandu-se chiar presedinte.

Alti membri PNL sunt dezamagiti pentru ca pe lista de arme de capatat locuri pe lista nu figureaza si topoare, coase sau drujbe.

Verginel Gireada declara:

Eu mi-as fi luat o coasa. Ii luam direct de la rotula. Si pe Roman si pe Soptica si pe Flutur. De Iliuta sau Achitei nu mai vorbesc, ei erau victime sigure. Ii coseam, ii faceam snop si urcam pe liste. Cu cutitul va fi greu, coasa are coada mai lunga”. 

Tot dezamagit s-a aratat si Cristian Roman. Acesta a cerut derogare sa nu aiba nevoie de cutit si sa foloseasca pistolul cu glont pe care ii are acasa. Neoficial acesta ar fi spus ca are nevoie de doar 6 gloante ca sa fie sigur de un loc pe liste.

Cristian Achitei a primit doar un briceag dar s-a aratat extem de multumit:

Eu sunt impotriva violentei cu cutite si drept urmare nu voi folosi briceagul ca sa imi fac o bata. La cat de ghiolbani sunt astia din jurul meu nu vor intelege decat daca primesc cateva la sale. Nu stiu cine se vede candidat la CJ insa orica ar fi va face cunostinta cu bata mea”.

Toti ceilalti s-au multumit cu cutite si asteapta nerabdatori debutul turnirului. Locurile eligibile pe liste sunt numaraate asa ca va fi o concurenta extrem de mare. Cel mai probabil intrecerea pentru cei mai dibaci cutitari din PNL va debuta la mijlocul lui septembrie.