Un fapt fara precedent s-a petrecut in lumea politica din Botosani. Deputatul PSD Lupascu Costel s-a trezit vorbind, fapt care a mirat pe toata lumea. Minunea s-a intamplat in urma cu doua zile cand Lupascu a facut declaratii despre ceea ce crede el ca sta in calea dezvoltarii orasului, facand un apel la primarul Catalin Flutur:

Nu pot să rămân pasiv, în momentul în care un reprezentant al Primăriei Municipiului Botoșani agresează un angajat din subordinea sa. Din păcatea, această persoană este susținută și asumată de către Primarul Cătălin Mugurel Flutur și mă întreb dacă aceștia sunt oamenii din echipa PNL. Din păcate, aceste persoane care se pretind a fi liberali nu se gândesc niciodată la cetățeni și la binele Municipiului Botoșani, ci la propriul interes și la propriul buzunar. DSPSA Botoșani nu va funcționa atâta timp cât managementul este deficitar, iar instituția este condusă prin agresarea angajaților, de aceea solicit public demisia dl. Eugen Țurcanu din funcția de director al DSPSA Botoșani”

O scurta analiza arata faptul ca deputatul PSD a simtit momentul politic bun si a emanat. Parerile lui sunt intemeiate pe niste banuieli fara a astepta rezultatele unei anchete in curs de desfasurare. Fiind lipsita de lucruri certe declaratia lui Lupascu se inscrie pe aceeasi linie PSD de a bate campii atunci cand nimic nu e de spus. Certe sunt urmatoarele lucruri:

  1. Deputatul PSD Lupascu este unul din cei care se chinuie sa scumpeasca prajiturile si sucurile pentru copii, fiind un aprig sustinator pentru impunerea unei taxe pe produsele care contin zahar.
  2. Acelasi deputat PSD a fost baiat pe mingi pentru infractorul Liviu Dragnea, fostul sau sef de partid in clipele in care acesta se relaxa jucand fotbal. (Liviu mi-a spus ca….)
  3. Costel Lupascu si-a infipt surioara pe un post bun la ISJ in calitate de inspector scolar care gestioneaza activitatile recreative ale elevilor.
  4. Haosul din sistemul medical din Botosani unde oamenii mor pe treptele spitalului a fost gestionat de acelasi Costel Lupascu prin conexiunile si influenta pe care le are in calitate de fost director la CAS Botosani.

Date fiind aceste aspecte faptul ca Lupascu a vorbit mira pe toata lumea, inclusiv pe colegii lui de partid care le-au cunoscut pe Costel ca fiind un individ care tace si face.