Desi au toate sansele sa transeze alegerile in favoarea lor cei de la USR-Plus nu mai incap unii de altii. Scandalul a izbucnit in Botosani unde membri USR ii acuza pe cei de la Plus ca au furat startul campaniei electorale si ca au facut actiuni fara sa se consulte unii cu altii. Totul a inceput de la un comunicat de presa pe care PLUS la- trimis zilele trecute si de la faptul ca membrii acestei formatiuni au inceput deja sa stranga in Botosani semnaturi pentru candidatura lui Dan Barna la presedintia tarii.

Nu avem nici tricouri personalizate, nici capete de tabel facute nici nimic si ei deja s-au apucat sa stranga semnaturi. Nu ne-au comunicat nimic, nu au intrebat pe nimeni, nu asa se comporta intr-o alianta. Acel comunicat de presa nu trebuia trimis fara sa ne intrebe si pe noi. Nu exista un birou comun al aliantei unde sa fie luate decizii iar comunicarea nu prea exista„, acuza un membri din conducerea USR Botosani.

Dealtfel, filiala din Botosani a USR a votat impotriva unei aliante cu PLUS.

Magda Oleniuc, presedinta celor de la PLUS admine ca au fost unele probleme, dar pune totul pe seama faptului ca alianta este la inceput si inca nu s-au organizat bine cele doua partide.

A fost o neintelegere pe care o  vom lamuri. Avem mult de munca si suntem la inceput, asa ca unele probleme sunt inevitabile. Nu cred ca supararea este asa de mare ca am dat acel comunicat de presa insa trebuie sa ne organizam la nivelul aliantei si sa depasim aceste momente. In fond, avem un scop comun, sa castigam alegerile„.

Nici USR nici PLUS nu s-au remarcat cu nimic in Botosani si nu au prezentat pana acum nici unul din proiectele pe care zic ca le au pentru judet. Nici una din cele doua formatiuni nu au organizat conferinte de presa sau alte actiuni prin care sa isi faca cunoscuta prezenta. In prezent cele doua partide din Botosani sunt beneficiarele unui trend national si se multumesc cu asta. Desi scandalurile la nivelul politicii locale sunt in toi iar in administratie lucrurile au luat-o razna, nici USR, nici PLUS nu au nici o opinie. Mai mult, toate intalnirile politice incluzand de exemplu conferinta de alegeri PLUS au fost organizate cu usile inchise existand suspiciuni ca doar s-au imparit posturile in cel mai pur stil PNL-PSD.