Decizia premierului de a nu mai veni la Botosani nu a ramas fara urmari. Bagati in priza de organizatia judeteana PSD, o multime de membri au avut de suferit. Astfel cativa membri de la organizatia de pensionari nu au mai putut sa isi scoata degetele din priza si vor ramane la incarcat pana cand Viorica va ajunge in Botosani. Extrem de multi pensionari care au investit in flori s-au vazut nevoiti sa dea explicatii la neveste cand s-au intors cu buchetele acasa: „Nu mi-ai adus flori o viata intrega, zi nemernicule cui le-ai cumparat?„. Cativa pensionari, din cauza acestui fapt si-au oblojit ranile la urgente.

Dezamagiti au fost si primarii PSD din judet care s-au vazut chemati din concedii sa participe la vizita Vioricai. Unul din ei declara cu naduf:

Am avut speranta va veni Viorica. Mi-a spus doamna Doina ca daca pup ghiulul mi se vor indepli trei dorinte. Acum nu mai mai am nici o dorinta. Doar sa ma intorc la mare la cursurile de administratie unde i-am lasat in locul meu pe cei doi copii insotiti de sotie”.

Aranjamentele florale din sediu, piscoturile si sampania au fost transferate in secrete in camara din Stauceni a Doinei Federovici care va renunta la dieta alimentara pentru ca bunatatile sa poata fi consumate. La fel si mini-pizzele si saleurile. Pensionarii adunati in fata sediului nu au putut gusta din bucatele pregatite deoarece senatorul Trufin a constat ca nimeni nu avea ITP-ul facut la placile dentare.

La fel si tinerii din organizatia de tineret a PSD Botosani au ramas zdrobiti la vestea ca Viorica nu mai vine. Cu prvirile in gol si mersul leganat ei inca mai recitau la poeziile pe care le invatasera:

Mi-a luat o luna sa invat o strofa. Am pierdut timpul pentru un prim ministru care nu stie ce e munca intelectuala. Iata cat de frumos suna

Viorica viorea

Asta este tara ta

Tara care te iubeste

Si-ti canta si te cinsteste

A fost un adevarat soc. Nimeni niciodata nu a facut asa efort ca mine sa invat aceste versuri”

Ansamblu de dans PSD a dat concert la Podul de Piatra unde au reusit cu greu, dupa cateva ore de dans si de cantat sa stranga bani sa se intoarca acasa.

Explicatia a fost data de deputatul Costel Lupascu care a declarat: „Vio, pentru ca asa-i spun de cand jucam fotbal impreuna, nu a mai venit pentru ca ea stie de ce. Noi suntem oricand pregatiti sa o primim insa ea doar trebuie sa vina. Sa nu disperam. La falticeni unde a stat doua zile sunt probleme grele de rezolvat si probabil s-a prins cu alea. La noi cand va veni va sta o luna probabil”.