De după amiază, de la ora 15.45,  sediul IPJ Botoşani este complet izolat , iar accesul în clădire este strict interzis din cauza unui incident care a pus pe jar mai multe structuri ale MAI, SRI şi ISU.

Potrivit unor surse, un botoșănean  de 37 de ani a sunat la 112 și a anunțat că a primit în cutia poştă un plic suspect pe care scrie ANTRAX şi care ar conține și un praf. Plicul avea timbru de Lituania.  Botoșăneanul, care ese de profesie  inginer biochimist, a sigilat imediat plicul și a sunat la 112.

Plicul a fost preluat de un echipaj de poliţie şi dus la sediul IPJ Botoşani.

Începând cu ora 15:45 sediul IPJ Botoşani a fost înconjurat cu garduri de protecţie, iar toataă lumea din clădire a fost evacuată. La faţa locului au ajuns mai multe echipe de intervenţie ale SRI şi ISU Suceava, unităţi specializate în cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară și substanțe explozive .

SRI a montat chiar un cort lângă bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar în faţa Poliţiei au aduse mai multe maşini de pompieri pe care scrie “DECONTAMINARE”. Totodată,  la fața locului se aflau și reprezentanți ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Potrivit unor ofiţeri din IPJ Botoăani, conținutul plicului urmează să fie analizat de specialiști CBRN de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Bucureşti care vor ajunge la Botoșani pentru a prelua substanţa suspectă a fi Antrax..

 

.