O stire a infiorat ieri pe toti capii PSD din Botosani, mai putin pe Mihai Tincu. Iata esentialul:

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a decis sa nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la alegerile europarlamentare din luna mai.
Motivul: documentele au fost semnate de fostul trezorier al partidului, Mircea Draghici, trimis in judecata de DNA pentru delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate.
Potrivit Europa Libera, toate partidele si-au primit banii, mai putin PSD, care ceruse pentru rambursare 3,38 milioane de lei.

Ce se intampla de fapt? Toti greii PSD care au scos bani din buzunare pentru campania electorala vor ramane cu buzele umflate. Mai putin Tincu care in momentul in care trebuia sa dea banii a gasit in buzunar un arici. Dealtfel el sufera de aricita cronica o boala ce te impiedica sa iti bagi mainile in buzunare sau cardurile in bancomante.

Cea mai fericita a fost insa surprizator Doina Federovici care s-a aratat extrem de multumita de decizia AEP deoarece ii convine sa fie asa cu buzele umflate deoarece nu mai trebuie sa cheltuie bani pentru botox cum intentiona: „Nu le poti face promisiuni oamenilor decat cu gura plina, buzele carnoase frumos conturate, ca sa te urmareasca, sa le atragi atentia. Cine dracu m-ar mai crede daca n-as avea buzele umflate„.

Senatorul celalat de la PSD, cel mai sexy primar cum a fost el pus intr-un clasament pe vremuri  de o jurnalizda, Lucian Trufin, a primit cu demnitate vestea: „Asta e, dar e si bine cand iei. Cand iei iti creste inima, nu te mai saturi sa aduni. Parca iti e si familia mai numeroasa. cand dai e greu, dar face parte din viata. Am sa pierd si eu niste bani, dar mi-i scot inapoi. Totusi mai am un an de mandat„.

Costel Lupascu, deputatul care a refuzat din respect sa-i „dea craci’ lui Dragnea la fotbal este cel mai afectat de vestea primita: „Am bagat mult. Da, am avut sperante ca totul va fi bine si ca imi voi scoate. Acum, daca AEP ne-a tras teapa cum sa mai recuperezi? Din angajari pe la ISJ sau pe la alte institutii nu scoti cine stie ce, doar asa ca-ti ajuti prietenii sau familia. Cred ca trebuie sa ma apuc sa muncesc„. Cel mai probabil Lupascu se va apuca de sala pentru ca acum, dupa 4 ani de parlament ii va fi greu sa mai care oameni cu targa prin spitale.

Ministrul Budai este de parere ca AEP a gresit cand nu a facut deconturile si situatia se va remedia. Desi parea linistit, lui Budai i se putea citi emotia din glas: „Eu am incredere in doamna Viorica Dancila. Ea va rezolva problema. Sunt oameni cu bani multi si influenta care au bagat bani in PSD si toti vor sa ii recupereze. Macar inzecit. Altfel, ce fel de partid stat am fi noi daca nici cateva miliarde de roni nu putem rula fara sa pierdem?”