PNL Botosani e atipic in sensul ca o gasca de baieti destepti stau la panda de ceva ani neintrerupt sa le pice niste functii in poala. Mai mult, acum cand sunt pe cale sa aiba painea si cutitul si-au dat seama ca nu au nici o calificare, drept urmare impart feliile pe la colturi. In tot acest timp prostimea, adica votamtul, astepta niste semne, macar sa-i spuna cineva ca va fi bine, cum va face si cine va face. Probabil, cine are asteptari de la PNL trebuie sa se inarmeze cu muuuulta rabdare.

Dupa ce 3 ani a stat in spate, PNL Botosani s-a trezit la viata. Remarca lui Flutur in conferinta de presa de ieri este demna de luat in seama: „Ce multi prieteni aveau liberalii si nu stiam„. Dar s-a trezit la viata intr-un sens pe care botosanenii nu si-l doresc. S-au trezit si au inceput sa alerge dupa functii, dupa scaune, sa faca gasti, sa numeasca oameni, sa dea afara pe unii, sa schimbe tot. Evident, intr-o secretomanie totala, in sumbrul birou al lui Soptica de pe Strada Teatrului se petrec toate increngaturile.

Au incercat jurnalistii sa afle cine va fi prefect, subprefect, ce schimbari se vor face, care va fi impactul. Nimic. Penelistii considera ca daca jurnalistii afla, fac cumva si le strica jucaria, le ocupa posturile. Fals, jurnalistii trebuie sa afle ca sa informeze corect cititorul. Cititorul e ala care la europarlamentare a dat peste nas la PSD si a urcat PNL Botosani in top national. Ori habar nu au inca, ceea ce este si mai grav. Daca opozitie nu au facut deloc la nivelul filialei judetene macar sa fi pregatit niste oameni pentru niste functii. Se pare ca nici asta nu au fost in stare.

Dorul Alupoaie, Sebastian Tocariu, David Salgau, Catalin Rotundu, Dan Nechifor. Aceastea sunt numele care se vehiculeaza in prezent pentru ocuparea functiei de prefect sau subprefect. A fost greu pentru liberali sa le rosteasca. Ei au un cap plin de increngaturi si inca negociaza, de parca ar fi ceva de negociat. Un prefect trebuie sa respecte legea si atat. Nu se care poseta sau diplomatul presedintelui de partid cum face Slincu acum. Dar PNL Botosani nu vrea asta. Se doreste un slugoi ca si pana acum, dar de dreapta.

Dupa ce nu au facut opozitie 3 ani, USL-istii nostalgici (Soptica, Sorescu) din PNL sunt incurcati acum de preluarea puterii. Nu se asteptau asa de repede, nu erau pregatiti. In plus, ar trebui sa ia puterea de la prieteni si parca parca se fasticesc. Nu vor alegeri anticipate desi tema de campanie a partidului asta e, nu vor functii la nivel national, nu vor prefect subprefect si directori la vedere, nu vor nimic. Imi spunea un lider PNL ca pe grupul de whatssup al partidului in momentul in care s-a aflat ca motiunea de cenzura a trecut, nu s-a bucurat nimeni. Nici o reactie, nimic. Saracii, nu-si doreau puterea dar acum sunt nevoiti sa o exercite.

Una peste alta, PNL Botosani continua sa fie un partid rupt. Se vede de la o posta, gruparile au scopuri diferite. Una sa faca administratie si ceva pentru Botosani alta sa se unga cat mai bine cu alifia puterii. Dovada si declaratiile contradictorii, evident surprinzatoare: Soptica: Este exclus Cristian Roman sa fie prefect, Flutur: Cel mai indrepatatit sa fie prefect este Cristian Roman. Pana se vor concorda cei doi va mai trece timp si vor trece si alegerile. Pe care cu siguranta, cel putin in Botosani, PNL le va pierde,

 

De ce? Pentru ca sunt prea pesedisti ca sa ii mai voteze cineva.