Scandalul drumului Botoșani – Tg. Frumos va mai continua încă mulți ani se pare.  Acest drum nu este o prioritate pentru viitorul guvern liberal. Nu ar fi prima data cand liberalii in frunte cu Orban isi bat joc de Botosani. Au mai facut acest lucru cand prim ministrul desemnat era ministrul Transporturilor.

Liberalii au prezentat programul de guvernare cu care va veni Ludovic Orban în Parlamentul României. La capitolul transport rutier sunt două capitole. Este vorba de proiecte în execuție și proiecte noi. Din păcate, drumul Botoșani – Tg. Frumos nu figurează pe lista de priorități ale liberalilor.

Au fost trei ani în care pesediștii au făcut promisiuni peste promisiuni dar nici măcar licitația nu au finalizat-o. Acum, liberalii se pregătesc de guvernare și nici nu iau în calcul această investiție.

Finalizarea proiectelor in executie:

Autostrada A1: Lugoj-Deva (Lot 3)
Autostrada A3: Bors-Nadaselu- secțiunile Biharia – Borș și Suplacu de Barcău- Chiribiș,  Campia Turzii-Targu-Mures – lot Iernut-Chețani, Rasnov-Cristian
A7 : Centura Bacau
A10: Sebes-Turda – lot 1, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului
Accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre la Brăila, proiect aflat în execuție.

Proiecte noi de investitii:

A.1 Autostrazi: Sibiu-Pitesti; Tg. Mures-Iasi-Ungheni; Inel Bucuresti (Ao)

Mentiune: Autostrada Comarnic-Brasov in lungime de 58,0  km si  costuri 997,75 mil. de euro (preturi 2014 MPGT) se va promova ca proiect pilot in PPP, prin dialog competitiv. Decizia se va lua doar daca vom obtine sprijinul Comisiei Europene si daca IFI (Institutiile Financiare Internationale), Banca Mondiala,  BEI si BERD vor fi de acord sa participe la finantarea proiectului. Se va utiliza Studiul de fezabilitate (SF) din 2015, pe un traseu si solutii tehnice moderne si prietenoase cu mediul ambiant (ex. tuneluri).

A.2 Drumuri expres: Craiova – Pitesti; Conexiunea Aeroportului H. Coanda – Autostrada A3; Lugoj – Craiova
Lista de rezerva drumuri expres: Constanta – Tulcea – Braila; Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani-Suceava-Siret.

A.3 Variante ocolitoare (VO; Centuri ocolitoare): DNCB (Drumul National Centura Municipiului Bucuresti); VO Vaslui; VO Giurgiu; VO Sf. Gheorghe; VO Barlad; VO Timisoara; VO Zalau; VO Mangalia; VO Slobozia; VO Sighisoara; VO Bistrita; VO Vatra Dornei; VO Rm. Valcea; VO Miercurea Ciuc; VO Campulung Moldovenesc.