Mii de botoșăneni acționați în judecată de Nova Apaserv. Operatorul de apă al județului Botoșani încearcă să-și recupereze în instanță banii pentru serviciul prestat.

Din toamna anului 2010 și până în prezent, Nova Apaserv a deschis peste 8500 de procese botoșănenilor care nu și-au achitat facturile. Sunt persoane care au pe rol câte patru-cinci procese iar sumele datorate către operatorul de apă sunt de ordinul zecilor de mii de lei, incluzând debitul, penalitățile și cheltuielile de judecată. Pe lângă recuperarea cheltuielilor, Nova Apaserv solicită în instanță și permisiunea de a intra în locuințele clienților rău platnici pentru a face debranșarea de la rețeaua de apă.

Din octombrie 2010 și până în momentul de față avem peste 8500 de procese cu clienții din apartamente. Dacă facem un clacul, putem spune că un sfert din municipiul Botoșani are câte un dosar în instanță. Există clienți care care două-trei-patru dosare. Aproximativ 15-20% din clienți au măcar un dosar în instanță”,a declarat Cristian Romanovschi, șef Serviciu Comercial Nova Apaserv.