Liberalii botoșăneni au câștigat alegerile în județ pentru prima dată însă au pierdut cele mai importante posturi publice de conducere. Concret, pe lângă postul de prefect care a fost atribuit celor de la ALDE, Organizația Județeană PNL Botoșani a fost nevoită să renunțe la încă șase posturi de director la instituțiile deconcentrate din Județ.

Decizia a fost luată la nivel central în urma negocierilor cu ALDE și PMP, partite cărora li s-a promis funcții în teritoriu pentru susținerea în turul doi al alegerilor prezidențiale. Potrivit unei surse liberale care deține o funcție importantă în PNL la nivel național ” așa s-a negociat și nu se mai poate face absolut nimic”. Aceeași sursă a confirmat că postul de prefect a fost atribuit ALDE, partid care a mai primit încă două posturi de director la instituții deconcentrate.

Cei de la ALDE Botoșani ar fi pretins expres postul de la Protecția Consumatorului Botoșani. În ce privește PMP, liderul Organizației Județene, Corneliu Popescu a obținut nu mai puțin de patru posturi de director. Potrivit acelorași surse, pentru aceste posturi ar fi negociat chiar Traian Băsescu, inițial PMP Botoșani având promise doar două posturi.