E oficial. DSPSA, prin impresarul Liviu Sorinel au batut palma cu trupa germana Modern Talking pentru a concerta la Cornisa in luna mai cand vor fi din nou trei zile de distractie pentru botosaneni.

Am discutat deja si am ajuns la o intelegere cu cei de la Modern Talking dar si cu impresarii formatiei Bad Boys Blue. Vrem ca pentru o seara sa intram din nou in atmosfera Disco si sunt sigur ca botosanenii vor aprecia aceste lucruri. Pe langa cele doua formatii vor fi si trupe celebre din Romania astfel incat eu cred ca va fi si mai mare distractia decat anul trecut„, declara Eugen Turcanu directorul DSPSA.

Eugen Turcanu spune ca mai multe formatii romane au fost contactate urmand sa fie stabilite si in functie de preturile pe care le cer. S-a discutat deja cu impresarul trupei Cargo si in prezent sunt contacte cu trupele Bucovina si Troopers. Municipalitatea vrea sa pregateasca pentru botosaneni o seara de muzica rock cum de multa vreme nu a mai fost prin aceste parti. Nu vor fi neglijate si celelalte aspecte, muzica pentru tineri si ore intregi de distractie pentru copii.

Zilele Cornisa vor avea loc in ultima saptamana din luna mai. Anul trecut, la deschiderea parcului de distractie, in medie 30.000 de botosaneni pe seara s-au distrat la Cornisa. Concertele organizate in 2018 sunt considerate printre cele mai mari organizate vreodata in Botosani.

Dieter și Thomas, cei doi care au fondat Modern Talking, s-au reunit din nou în formula originală, în 1998, lansând albumul „Back For Good”, ca semn de împăcare. Dar lucrurile nu au mai mers la fel ca în anii ’80, deoarece viziunea celor doi artiști nu a ținut pasul cu evoluția industriei muzicale.

Însa, intial Modern Talking a fost una din trupele care au marcat istoria mondiala a muzicii pop, cunoscand succesul in toate formele sale. Modern Talking a fost un grup german synthpop format din Dieter Bohlen și Thomas Anders. Muzica lor a fost deseori clasificată ca europop. Este cel mai mare succes grup din Germania, și au avut un număr de single-uri ce au ajuns în top cinci în multe țări. Unele dintre cele mai populare single-uri sunt: „You’re My Heart, You’re My Soul”, „You Can Win If You Want”, „Cheri, Cheri Lady”, „Brother Louie”, „Atlantis Is Calling (S.O.S. for Love)” și „Geronimo’s Cadillac”.