In sfarsit se mai face ai altceva decat comert in Botosani! Hidroplasto, cea mai mediatizata companie locala a investit acum intr-o linie pentru producerea cablurilor care pot fi folosite in sectorul constructiilor de autovehicule, telecomunicatii si infrastructura. Omul de afaceri, Catalin  Silegeanu, proprietarul Hidroplasto a anuntat acest lucru intr-o postare pe facebook, dand astfel startul la o competie in ceea ce priveste calitatea si diversifitatea in sectorul productoie, din pacate extrem de slab dezvoltat in Botosani.

Intr-o piata locala dominata de investitii imobiliare, investii in sectorul comert sau exploatarea muncii prin sistemul lohn, firma Hidroplasto reuseste sa aduca plusvaloare prin investitii si dezvoltarea de noi sectoare de activitate. Declarata de botosaninecenzurat la finalul anului trecut drept firma momentului in Botosani, Hidroplasto a uimit mediul de business prin anvergura lucrarilor pe care le-a executat. Numai in 2019 Catalin Silageanu a anuntat cateva lucrari la care multe firme de profil din Romania nici nu viseaza. Este vorba de centura orasului Suceava, cartiere de locuinte in Bucuresti, mall in Bucuresti, poduri in Bacau si lista poate continua. La toate aceste lucrari s-a apelat la Hidroplasto pentru ca s-au oferit solutii profesionale in ceea ce priveste rosturile de dilatatie. La acea vreme, Catalin Silegeanu declara:

Hidroplasto nu ofera solutii ieftine, ofera solutii profesionale, durabile.”

Calitatea si modul de implementare a solutiilor a facut ca botosanenii de la Hidroplasto sa fie din ce in ce mai solicitati pe piata de profil.

In ceea ce priveste cablajele, patronul SC Hidroplasto a anuntat;

Diferitele tipuri de materiale utilizate pentru mantaua exterioara confera acesteia diferite proprietati, adaptate la agresiunile la care poate rezista cablul, de exemplu stres mecanic, atac chimic cu diferite substante chimice, factori climatici sau radiatii ultraviolete. In timpul procesului de realizare a mantalei exterioare, un extruder care lucreaza la temperatura inalta este alimentat cu materiale plastice granulate pe care le topeste si le depune peste ecranul cablului, constituind mantaua exterioara care seamana cu un furtun strans peste ecran. Pentru realizarea cotelor dimensionale, o piesa calibrata indeparteaza, la iesirea din extruder, orice exces de masa plastica si asigura ca suprafata mantalei este lisa.
Procesul de izolare este foarte important pentru optinerea performantelor

Publicată de Catalin Silegeanu pe Joi, 23 ianuarie 2020