Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul lui Ady Petrușcă, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Botoșani. In perioada 10 iunie 2017 – 22 august 2019 a exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de director în cadrul unei societăți comerciale de interes județean, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 (în vigoare începând cu data de 10 iunie 2017).

Ady Petrusca a fost consilier local PSD si a renuntat la calitatea de ales dupa ce a obtinut un servicu de bugetar ca sef la Evidenta Populatiei. Pe perioada cat a fost consilier local, Petrusca a lucrat la SC Nova Apaserv pe functie de conducere, insa la operatorul de apa este actionara si Primaria Botosani. Acest lucru l-a facut incompatibil.

In urma acestei decizii, normal este ca toate Hotararile de CL la care a participat si Ady Petrusca sa fie rediscutate deoarece acesta nu avea calitatea legala sa voteze. Acest lucru insa nu se va intampla cu siguranta insa oricine poate contesta pe acest motiv o HCL. Cel mai probabil indemnizatiile de consilier ale lui Ady Petrusca vor trebui returnate la buget. In trei ani acesta a incasat de la primarie in jur de 36.000 de RON.

Petrusca este membru PSD si este dovada ca pentru social democrati legea e ceva care nu trebuie respectat, e optionala.

Petrusca poate contesta hotararea ANI in instanta.