„politicieni perversi” este un truism, nu? 

Gelu Graur a fost exclus ieri din USR si tot scandalul a pornit de la aceasta sesizare facuta de Raluca Curelariu, un fel de om bun la toate prin sediul USR. Dealtfel ea este si pe locul 2 pe lista USR pentru Consiliul Local, pozitie detinuta strict pe criteriul meritocratiei: Raluca a lipit cele mai multe afise in campaniile electorale trecute si a petrecut cel mai mult timp la sediul partidului.

Numai ca Raluca, viitoare petitionara, nu s-a oprit aici cu aberatiile. Fix a doua zi a mai trantit o sesizare despre Gelu Graur, fix la fel, dar cu alte cuvinte, nerabdatoare fiind sa vada cu Dranca, Hobjila si Gheorghita il pedepsesc pe cale pe care ei il votasera candidat la Primaria Botosani.

Bună ziua,

prin prezenta vă sesizez de încălcarea în mod grav a art 13 punctele b,c și g din statutul USR de către membrul Eugen Graur prin:

* afirmația pe chatul USR Botoșani prin care acuză conducerea partidului de o înțelegere secretă cu reprezentanții PNL – declarație calomniatoare

* articolele de presa apărute în datele de 12 și 13 februarie 2020 

* declarația „Eu nu pot fi locomotiva unei liste de incompetenți”

Consider că prin declarațiile date de dumnealui în perioada 12-13 februarie a adus prejudicii grave de imagine USR Botoșani, prejudiciind astfel și interesele legitime ale membrilor USR Botoșani.

Având în vedere gravitatea situației, rog ca Biroul Județean să discute sesizarea în regim de urgență.

Mulțumesc,

Raluca Curelariu

Membru USR Botoșani”

Punct cu punct, toate afirmatiile Ralucai sunt niste bazaconii mai mari ca ea. Meritocratia a fost pusa in cui la USR Botosani fiind inlocuita de sete de putere, goana dupa functii, barfe si afacere de familie. Grupul de prieteni s-a adunat, fara a tine cont de existenta unei comisii de arbitraj intern, au constituit o sedinta, un for statutar si Gelu Graur out. La fel de bine puteau sa o faca si pe o terasa la o bere pentru ca tot acelasi impact l-ar fi avut decizia lor si tot la fel ar fi aratat: o gasca de nepriceputi care au pus printr-o imprejurare favorabila gheara pe un partid si acum se joaca de-a politica orbecaind in noaptea mintii avizi dupa un scaun. Meritocratia mult invocata si de statut a fost inlocuita cu ciocanul de dat in cap celor merituosi. Dar sa le luam punct cu punct:

Intelegerea cu PNL

Acest lucru a fost confirmat de primarul Catalin Flutur si negat de Andrei Dranca presedintele USR. In cele din urma, pus in fata evidentei, acesta din urma a recunosut ca impreuna cu Hobjila si Gheorghita au avut o discutie cu primarul in functie. Nu au avut mandat pentru aceasta discutie de la partid si nici nu au informat pe nimeni ca au facut-o. Au negat pana nu s-a mai putut. Unde a gresit Gelu Graur ca a devoalat aceasta intamplare nu vede nimeni, numai Raluca Curelariu si grupul de prieteni care conduc USR Botosani. Si normal, atunci cand esti prins cu mata in sac sa te superi. Ca proasta pe poarta noua. Ce declaratie calomniatoare a facut Gelu Graur pe chatul partidului care e ceva intern? Nici macar in familie nu e voie sa iti speli rufele in USR, principiul lui Dranca fiind taci si inghite.

Articolele de presa

Gelu Graur nu este jurnalist si nici nu scrie articole de presa. Din cate se stie nu este nici patronul unui trust de presa. Si atunci de intrebi cat de dobitoc poti fi sa pui in seama cuiva niste articole de presa in care cineva-ul respectiv nu a dat nici o declaratie. USR e fain dar cu siguranta nu e prost. Ori Raluca, in meritocratia ei tinde sa contrazica aceasta informatie strict din punct de vedere al persoanei publice care vrea sa devina. Anonimatul e nasol si ca sa ajungi la aer curat mai trebuie sa te agati de ceva. Cand nu ai de ce, incepi sa construiesti fabuland. Cine e de vina? Iepurasul ca nu purta palarie.

Eu nu pot fi locomotiva unei liste de incompetenti

Adevarul supara tot timpul. Dar aceasta afirmatie nu a fost rostita de Gelu Graur aiurea. Incompetenta in administratie celor de la USR a fost dovedita si probata in mai multe randuri. Nu mai tarziu la ultima conferinta de presa cand sefimea partidului s-a intrecut in gogomanii. Sau la intalnirile de prezentare ale candidatilor. Si acestea sunt filmate, se pot consula oricamd, dar neparat cu pop corn la indemana pentru ca urmeaza o portie buna de ras,

Cans spune Hobjila ca el in calitate de presedinte CJ va construi toate drumurile comunale, nu mai ai replica. E clar ca baiatul nu a citit care sunt atributiile CJ si ale presedintelui CJ. Dar vrea sa candideze,

Prioritatea numarul 1 pentru Marcel Ghiorghita in calitate de primar va fi sa construiasca Drumul Botosani-Tg Frumos. E bine ca nu Sibiu-Orastie.

Si mai e o fata absolut fantastica, verisoara lui Andrei Dranca-alta borna pe scala meritocratiei in USR-care te incanta cu perlele ei: Mihaela Axinte. Din ce declara este lesne de inteles ca nici nu stie cum arata Primaria, dar ea vrea la Consiliul Local.

Minciuni si perle, cam atat a servit USR Botosani perioada aceasta. Insa ei si-au negociat postul de viceprimar intr-o posibila alianta de dreapta. In secret. Se pare ca Blandul Ben-Marcel Gheorghita este mai dibaci si mai rapace decat multi dintre politicienii actuali: insa mincuna are picioare scurte.

Una peste alta, Gelu Graur ramane dat afara din USR si odata cu aceasta si planurile multor botosaneni de a avea in sfarsit un om normal dupa care sa se ghideze. Dar asta nu o incomodeaza pe Lacatusu sau pe Dranca sau pe Gheorghita. Planul merge inainte, totul e sa gaseasca un fraier sa traga lista.