Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Botoșani informează că în data de 12 februarie 2020 a avut loc o nouă conferință organizată în regiunea de nord-est a țării, respectiv la Gura Humorului, județul Suceava, ce a avut drept scop informarea fermierilor cu privire la măsurile delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Reamintim că scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1  – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Suntem bucuroși să regăsim și în nordul țării, în rândul fermierilor din Moldova și Bucovina, același interes real pentru campania de informare pe care o derulăm exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. Sala a fost și de această dată plină, fermierii au avut o atitudine activ-participativă, venind către lectorii noștri cu întrebări punctuale și solicitări de clarificări, ceea ce dovedește că am luat o decizie foarte bună să organizăm această campanie națională de informare, căci nevoia de informare este certă.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferința de la Gura Humorului au participat fermieri din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui.