Curtea de Apel Suceava i-a achitat cu puțin timp în urmă pe toți inculpații din dosarul Uvertura Mall.  Este vorba de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, secretarul Ioan Apostu, Adriana Zăiceanu, director executiv al Primăriei Botoşani, Constantin Cezar Puiu, şef al Serviciului Patrimoniu și Mihaela Gontineac, jurist.

Sentința Curții de Apel Suceava este definitivă. Instanța a respins ca nefondat apelul formulat de procurorii anticorupţie după ce Tribunalul Botoşani a dispus în aprilie 2019 achitarea celor cinci pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

 

Procesul a început în primăvara lui 2017, când procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a celor cinci pentru abuz în serviciu şi respectiv complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.

Aceștia au fost acuzați că în perioada 2006-2011 ar fi diminuat ilegal redevenţa pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall, procurorii vorbind şi de un presupus prejudiciu de 2 milioane de lei.