Dupa un mandat de 4 ani in fruntea municipiului cand scandalurile si cumatria au tinut Primaria in priza, Ovidiu Iulian Portariuc ar vrea din nou sa candideze. El sustine ca a primit sute de telefoane si mesaje de la admiratori si lanseaza o inteare pe pagina personala de facebook.

In urma cu 8 ani imi anuntam intrarea in cursa pentru Primaria Botosani si afisam primul banner public in Botosani. Reactia violenta a celor aflati atunci la putere spune totul despre cum a fost primita aceasta. Cu multa dragoste! 

Intre timp am castigat alegerile in 2012, am construit un spital in Botosani, un cartier de locuinte ANL, am inceput si finalizat Parcul Cornisa in proportie de 97%, am asfaltat strazi, am dotat scoli si licee cu calculatoare si mobilier modern, am construit nocturna Stadionului Municipal, am finalizat modernizarea sistemului de termoficare si multe altele pe care le voi reaminti in perioada urmatoare.

Vazand in ultima perioada cam cum stau lucrurile in Botosani, unde nu s-a miscat absolut nimic din 2016 pana in prezent, va intreb pe voi dragi prieteni care mi-ati scris pe Facebook multe mesaje private sau m-ati sunat, credeti ca ar trebui sa imi asum o candidatura independenta in 2020 la Primaria Botosani, pentru a continua proiectele incepute si a relua dezvoltarea orasului?

Dupa terminarea mandatului, Portariuc nu a mai dorit sa ramana consilier local. Dupa doar doua sau trei sedinte s-a mutat la Bucuresti unde a detinut mai multe functii in administratia centrala, functii obtinute pe spatele partidului, el devenint membru PSD la o organizatie de sector din Bucuresti.  Daca planul lui Portariuc ar iesi vom asista la un caz unic, un membru PSD candideaza independent la o primarie de municipiu impotriva propriului partid.