Din cauza coronavirusului toate meciurile de fotbal din Liga 1 se vor juca fara spectatori. O decizie a Ministerului de Interne interzice organizarea a oricarei manifestari care aduna mai mult de 1000 de oameni. Aceasta hotarare are aplicabilitate imediata si va dura cel putin pana la data de 31 martie. Cel mai probabil, perioada de aplicabilitate a hotararii va fi extinsa daca situatia cu raspandirea virusului COVID-19 nu va fi tinuta sub control. Deocamdata, din Botosani, cei mai afectati de decizia Ministerului de Interne sunt cei de la FC Botosani care vor juca meciurile din play-off fara public. Cele doua meciuri pe care echipa botosaneana le vor juca in luna martie cu tribunele goale vor priva conducerea echipei locale de incasarea a cel putin 100.000 de euro, in conditiile in care se estima ca tribunele vor fi pline.

In pericol sunt si cele doua manifestari pe care Primaria le pregateste pentru Botosaneni, zilele orasului cand municipalitatea intentiona sa organizeze in Centrul Vechi un concert si sa imparta botosanenilor sarmale pe gratis si Grand Festival Cornisa, unde cele mai mari nume ale muzicii autohtone au fost invitate sa cante.

Zielele orasului sunt de Sfantul Gheorghe si incep joi 23 aprilie, iar festivalul de la Cornisa urmeaza sa se desfasoare in luna mai, odata cu inceperea sezonului estival si deschiderea piscinelor exterioare. 5Gang, Gasca Zurli, Cargo, Modern Talking, Bad Boys Blue, si toate celelalte trupe pe care municipalitatea le-a anuntat drept participante ar urma sa sa stea acasa, datele concertelor urmand a fi reprogramate.

Daca interdictia de a organiza manifestari cu peste 1000 de manifestanti va fi extinsa, aceste doua evenimente sunt in pericol de a nu se mai desfasura. In schimb autoritatile au anuntat ca in functie de evolutia raspandirii virusului, masura interzicerii de evenimente se va extinde si asupra organizarii spectacolelor de teatru, a cinematografelor si a mall-urilor. Deasemeni scolile, unde macar un singur elev este suspect sau infectat cu COVID-19, vor fi inchise.