Pentru a nu raspandi panica autoritatile locale tin ascuns faptul ca 10 botosaneni care se intorc astazi din Italia vor fi preluati de la autocar si trimisi direct in carantina la Agafton. In autocar sunt 40 de persoane dar numai 10 sunt botosaneni. Acestia nu vor putea ajunge acasa la familiile lor mai devreme de doua saptamani. Informatia a fost confirmata de directorul DSP Botosani, Teodor Ferariu.

Radu Humelnicu, seful taberei de copii de la Agafton spune ca a fost trezit la mijlocul noptii si trimis sa pregateasca cele necesare cazarii pe termen lung a 10 persoane:

Am primit telefon de la Prefectura si DSP si am pregatit totul. S-a facut focul, s-a pregatit cladirea. Astept sa soseasca cele 10 persoane din clipa in alta. Asta noapte in tabara de la Agafton s-a lucrat. Este o decizie a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care indica locul de carantina a suspectilor de coronavirus la Agafton”.

Nimeni inafara de persoanele desemnate de DSP nu va avea acces la cele 10 persoane care urmeaza sa itre in carantina. Ele vor fi cazate in corpul de cladire al taberei unde sunt locuinte tip apartament si vpr trebui sa stea izolati timp de 2 saptamani. Directorul taberei Codri de Arama a afrmat ca usile vor fi inchise si pazite non stop. Nimeni nu va putea sa iasa sau sa intre in cladire fara permis special.

Cei zece botosaneni care au optat sa vina acasa din Italia cu autocarul vin din zonele rosii ale peninsulei, puternic infestate de virusul COVID -19.